LOVEní

50%
LOVEní

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
1.5
S českými komediemi je to těžké. Všechny totiž vsází na podobný humor, ale jen málo která ho dokáže dobře pojmout a prodat. LOVEní je přesně ten případ, který si s tím nedokázal poradit. Většinu rádoby vtipných scén, tak působí akorát trapně. Karel Janák možná kdysi zabodoval teenagerskými komediemi, ale to už je dávno pryč a tímto filmem dokázal, že zapadl do průměru české scény.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Ale jo.. bez následku na svém psychickém zdraví jsem film dokoukal. Ester Geislerová mě překvapila a prakticky film udělala. Její výkon hodnotím velmi kladně i když scénář je tuctový, scény někdy přehrané, tak se toho zhostila s klidem a pohodou a působí na mě daleko přirozeněji, než její starší sestra.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Romantických komedií, s klasickou romantickou šablonou známé především z Hollywoodu, je v oblasti českého filmu naprostý nedostatek. Režisér Karel Janák si toho zřejmě všiml a tak hbitě rozčeřil žánrové vody. Napsal si scénář, jako lokaci vybral Pardubice a pustil se do práce. Už ty Pardubice je ohromné plus, neboť se konečně použilo jiné město, než věčná Praha. Námětově ale nepřišel Janák s ničím neznámým. Do jednoho příběhu vtěsnal vše, co už tu nesčíslněkrát bylo. Ale světe div, funguje to. Jedna neobvyklá situace se odehraje už na začátku. Příběh začíná svatbou, z které jeden z páru od oltáře uteče. Opět nevěsta? Ale kdepak. Tentokrát ženich. A to je právě motiv následujících událostí, které prozrazuje název snímku. Dalším plusem je absolutní absence ´prcičovských´ sexuálních narážek a vtípků, bez kterých si čeští filmaři snad žádný film už neumí ani představit. Diváckému překvapení z vývoje děje tedy stojí v cestě ne zrovna malá předvídavost. Na české poměry i tak dobrý. Ester Geislerová ve své první hlavní roli překvapuje. Charakteristiku své postavy pojala tak, že se dá s ní soucítit a přát jí jen to nejlepší. Ohledně romantického zaměření se v žádném případě nejedná o lecjakou rozjuchanou komedii. Naopak. Povznášející pocit po celou stopáž ze všeho vyvěrá, takže úsměvné situace z daných scén prostě jen vyniknou. Ano, v humoru se v žádném případě netlačí na pilu, jak je jinak také v české filmové tvorbě často zvykem. Suma sumárum, nemáme tu nic jiného, než plně romantický příběh odehrávající se v českých reáliích o mladé ženě zoufale hledající toho pravého partnera. Celkový koncept Karlovi Janákovy vyšel na celé čáře. Ať si tedy kdo chce co chce říká, atmosféricky se prozatím jedná o nejlepší český romantický film na hollywoodský způsob, jaký tu kdy vznikl.


Dodatečné informace

Původní název:
LOVEní (více)
  • Česká republika LOVEní
Premiéra v ČR:
21. 3. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch