Rocketman

73%
Rocketman

Rocketman je hudební fantazie, která vypráví životní příběh jednoho z nejúspěšnějších muzikantů současnosti. Elton John vždycky zpíval jako bůh, oblékal se jako nikdo jiný, žil jako pravý rocker a navzdory tomu přežil, aby vám o sobě mohl vyprávět. 

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. Od chvíle, kdy Elton čuchnul k údernějším rytmům, není jeho příběh klasickým životopisem, ale živelnou a bláznivou hudební show, v níž se jeho koncertní čísla prolínají s muzikálovými výstupy. Největší hity Eltona Johna, jako například Your song, I´m still standing nebo titulní Rocketman se tu objevují ve velmi originálních aranžích, jichž se ujal herecký představitel hlavního hrdiny Taron Egerton (hvězda filmů série Kingsman), který nejen že se Eltonovi podobá, ale vyrovná se mu i pěvecky. Všechny slavné hity ve filmu zazní právě v jeho podání. (Cinemart)




Recenze: Rocketman

Kinobox.cz
80%

U Tarona Egertona (Kingsman) je zapotřebí se zastavit déle, protože jeho výkon je úžasný. Nesnaží se imitovat Eltonův fyzický vzhled. Vystačí si s ošacením, brýlemi, podobně plešatějící hlavou a extravagantním vystupováním. Všechny Eltonovy party zpívá on sám, zpívá je skvěle a opět: Nesnaží se imitovat Eltonův hlas.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velmi dobře ztvárněný příběh skvělého muzikanta. Eltona neposlouchám, ale jeho hudba je jako stvořená pro film. Do filmu se navíc podařilo našroubovat jeho songy přesně do míst, kde měly být. Občas se ve snímku objeví nesmysly, čí představy, ale jinak jako celek je to skvěle poskládané. Nečekal jsem příliš ... a dočkal jsem se moc hezkého filmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Dexter Fletcher mě vystřelil někam, odkud jsem se po těch 2 hodinách nechtěl vůbec vracet. Skvěle natočený životopis (nebo muzikál?), nabitý energií i emocemi a navrch přidává nejlepší ost roku. Egerton se touhle rolí dostal do první ligy.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Rocketman má zajímavou scenáristickou stavbu. Vypráví Eltonův život od jeho dětství, ale není to klasický velký životopisný film. Retro scény z dětství jsou variacemi, fantaziemi, které oživuje jejich zpívaná podoba. Zpívá téměř celý herecký ansámbl a je to velké překvapení, protože ve vedlejších rolích se objevují herci, jež jsme dosud nikdy v žádném filmu zpívat neviděli. Scény z dospělosti jsou bez časových určení. Divák neznalý života Eltona Johna se toho o něm příliš nedozví, Rocketman totiž není faktografický, ale emocionální film. Příběh Eltona Johna vypráví přes sdělování pocitů – vztah k rodičům, ryzí přátelství, láska, nenávist, odpuštění. Rocketman je slušný životopisný film, který je dobře natočený a pokud máte jeho hudbu rádi, tak neváhejte. Pokud nevíte, kdo je Elton John, tak si tenhle film stejně asi necháte ujít. Pokud mám srovnat s Bohemian Rhapsody, tak Rocketman prohrává na body.


Dodatečné informace

Původní název:
Rocketman (více)
  • Velká Británie Rocketman
Premiéra v ČR:
30. 5. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
167,32 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rocketman je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch