Přes prsty

61%
Přes prsty

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer).(CinemArt)




Recenze: Přes prsty

Kinobox.cz
30%

Bohužel, i dvě hlavní hrdinky působí spíše jako vypatlané modelky, které si z mola náhodou odskočily mezi plebs, k volejbalu. A zdůrazňuji, že mluvím o filmových postavách, ne o jejich představitelkách. I když má jít o filmovou blbinku a nezávaznou komedii, tři hlavní postavy pronášejí své repliky tak nepřesvědčivě, a chovají se přitom tak nekonzistentně a chaoticky, že jakákoliv atmosféra, která se pravděpodobně skrývala ve scénáři, ve výsledném produktu chybí.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Petr Kolečko je pro mne takovou sázkou na jistotu. Ten člověk má neuvěřitelný cit pro psaní komedií ze sportovního prostředí. Dokázal to v Okresním přeboru, Lajně a Vyšehradě. Přes prsty sice nedosahuje takových kvalit jako zmiňované projekty,ale stále se ve svém žánru řadí velmi vysoko. Volejbalové prostředí je neokoukané prostředí a dává nabídnout spoustě nových hlášek a situací. Jirka Langoš Langmajer je sázka na jistotu,která se opět osvědčila. Role proutníků a lamačů dívčích srdcí mu prostě sedí. Příjemná a hlavně zábavná komedie. Doporučuji
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Ale jo, pokud se několikrát u nové české komedie zasměji, tak to beru jako úspěch a tady se to povedlo.. "tvl vypadáš jako rumunskej skořápkář ! " :) Jinak děj je obyčejný a předvídatelný, čekal jsem od Petra Kolečka větší mazec. Jirka Langmajer je pro tyto role stvořený. Slušná komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
7
Dívčí profesionální beach volejbal se všemi svými aspekty, jako jsou trénink, rivalita, tomu nějaké ty osobní problémy a hlavně vůle se kvalifikovat, v tomto případě, na mistrovství Evropy. Sportovní film především pro nás heterosexuální chlapce, neboť naše oko nemravovo se má na co dívat. Děvčata tu jsou jako jarní květ. Příběh je ve své podstatě vcelku krotký, avšak tématicky zásadní. A samozřejmě neoriginální, ale to by tentokrát v tomto případě snad vadit ani nemuselo. Svěží letní pohodová filmová podívaná by mohla být pro celou rodinu. Bohužel, není. Díváme se na český film a český film si bohužel stále nedokáže odepřít v jakékoli komedii 'prcičovské' sexuální narážky. Opravdu by se postava svérázného správce, kterého ztvárnil Jiří Langmajer, bez toho neobešla? Příběh obsahuje spoustu úsměvných situací, které z děje tak nějak vyplynou. V humoru se výrazně netlačí na pilu a je to dobře. Volnější dějový vývoj a tempo by to jenom narušilo. Ryze sportovních filmů poslední léta v české kinematografii moc nevzniká a tak díky alespoň za tento. Pro uvolněný letní večer je jako stvořený.


Dodatečné informace

Původní název:
Přes prsty (více)
  • Česká republika Přes prsty
  • Česká republika Cez prsty
Premiéra v ČR:
29. 8. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch