Tina a Vore

69%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Inu, tenhle mix žánrů zamotá hlavu leckomu. Komedie, melodrama, thriller, fantasy - prvky všech těchto žánrů tu jsou v nemalé míře a snímek několikrát změní svůj tón. Poměrně rychle se člověk začne stydět za úvodní výsměch hlavní postavě a od té doby už si s vámi Ali Abbasi dělá, co se mu zlíbí. Žánrová nevyhraněnost a chuť experimentovat pak vedou k tomu, že se film rozhodně neubírá vyšlapanými cestičkami a několikrát diváka překvapí. Ano, místy ta překvapení budou spočívat v nějaké té nechutnosti, ani ta však není samoúčelná a na emoční či satirické rovině funguje. Ústřední dvojice (v reálu mimochodem poměrně pěkní lidé) rozehrává vskutku bizarní podívanou, přesně takovou, jakou na festivalech chceme vidět. Příjemné překvapení letošních Varů.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Legendy o severských bytostech dostanou v reálném současném světě jiný rozměr. Když si člověk přečte vše možné o těchto stvořeních, tak zjistí, že scenárista všechny tyto prvky jednoduše zasadil do současné reality a z toho těží. Pak vznikne skutečně možná 10% thrilleru, 40% prazvláštní romantiky a zbytek, tedy 50%, je fantasy postavená na mysteriózních základech vzpoury nejen proti lidem. Zvláštní film, ale pro Švédy asi více uchopitelná mytologie. Pokud o ní nic nevíte, pak se nestačíte divit, jak tento festivalový surový film vás bude překvapovat.
  • masky, herecké výkony, nekomfortní...
Hare77
Hare77
2 051 bodů
7.5
Nečekejte žádnou marvelovskou poetiku:), i když je to postavené na bájných hrdinech, či bytostech, které s lidmi mají jen málo co společný. Spíše sociální drama s příchutí detektivky, jak se to všechno vlastně má. Severská podivnost se vším všudy, ale dobrý! Vynikající masky, dokonce jsem hledal, jestli to nejsou originály. Nejsou:(.