Čarodějovy hodiny

61%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Čarodějovy hodiny mají kouzelný Burtonovský look a Jacka Blacka s Cate Blanchett v hlavní roli. No a to je tak zhruba všechno podstatné. Příběh má zbytečné dějové linie a kdyby se zaměřil jen na tu hlavní s hodinami udělal by lépe. Zkrátila by se tak i délka a filmu by to určitě prospělo. Místy se mi to zdálo totiž zdlouhavé. Film však nepostrádá humor,napětí a akci což beru jako pozitiva. U rodinných snímků to totiž nebývá až tolik zvykem. Celkově to vidím na lepší průměr.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Klasická čarodějná patálie a mladý nadějný čaroděj alá Harry Potter. Velmi dobře zpracovaný dům, ve kterém se odehrává většina děje, hezky temná atmosféra, přitom je film natočený jistě hlavně pro děti, které tento film ocení daleko více, nežli já. U mě je to slušných 65%. Pohodová podívaná s předvídatelným dějem. Oddychovka, která neurazí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Málo vtipné na komedii, málo temné na fantasy. Navrch dost nevýrazný dětský hrdina a nesympatický Blackův dabing (za ten ale film nemůže).
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Jack Black je kujón- tato komediální hvězda, která za rok oslaví 50. narozeniny se definitivně zapsala do historie filmů a i když to před pár lety vypadalo na vyhaslou hvězdu, v poslední letech se Black opět dostal do formy a minulý rok se dokonce povedl v podařeném stand-alone pokračování Jumanji. A nyní se ozývá s Čarodějovými hodinami. Čarodějovy hodiny jsou určitě zajímavá věc. Režíruje Eli Roth, pro kterého se vlastně jedná o první film pro celou rodinu a kromě Blacka ve filmu hraje i perfektní Cate Blanchett. I přesto, že se ale jedná o film na který pravděpodobně může vyrazit celá rodina, je pořád výrazně temnější a více jde do psychicky postav než je zvykem. K Čarodějovým hodinám mám ve skutečnosti hrozně moc výhrad ale zároveň spoustu pozitivních bodů. Rozhodnu se to tedy sepsat co nejvíce srozumitelně: Casting ve vedení Jacka Blacka a Cate Blanchett je výborný a především chválím hlavního klučinu Owena Vaccara, který dokázal uhrát pár silných scén, kde většina ostatních dětských herců selhává. Celkem cool je poté Kyle MacLachan v roli záporáka, který dokáže už jenom svým zjevem vyvolat husí kůži. Eli Roth režíruje a i když má k dokonalému režisérovi pořád daleko, jeho režie je zajímavá. Film se odehrává v 50. letech a ta dobová atmosféra je velice fajn. Hudbu skládal celkem neznámý Nathan Barr a je to škoda, jelikož jeho soundtrack k Čarodějovým hodinám se nádherně poslouchá a bude znít v uších ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to na jednu stranu vlastně roztomilý film, na druhou stranu ale občas nažene celkem pochmurnou náladu a nebojí se takových témat jako fyzická šikana nebo popasování se se ztrátou blízkého. Trošku složitější je to s humorem: Jack Black pořád dokáže většinu hlášek prodat, většina vtípků je ale celkem infantilních a navíc se celkem začnou opakovat (running joke s travnatým lvem, který sere na dvorek není vtipný ani jednou). Efekty jsou většinou celkem slabší a i když je pár magických scén opravdu vizuálně zajímavých, občas byli pravým opakem a už jsem modlil ať se přejde na nějakou dialogovou scénu. A poslední výtka: Občas mi přišlo, že se film vleče, především až v nějaké poslední půl hodině, kde dojde k několika pár WTF rozhodnutím a jednomu velice podivnému CGI batoleti. Přesto všechno jsou Čarodějovy hodiny fajn. A když se takhle rozhoduji mezi 3 a 4 hvězdou, zatím tomu klidně ty 4 s odřenýma ušima dám. Očekávání jsem měl totiž nízko a dostal jsem solidní fantasy, kterou sice táhnou nahoru především Black a Blanchett, ale zároveň mohla dopadnout o mnoho hůř.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Co říct, taková zvláštní pohádka. Kouzla žeru, v jakékoliv podobě, ale tady je to nějak zvláštní. Vypadá to dobře o tom žádná, Jack Black je za mě jeden z top Komiků ve filmech, Cate Blanchett tomu dodává trošku serióznosti. Takže jo. Dobrý rodinný průměr.
alfamovies
alfamovies
1 893 bodů
7
Není to žádný zázrak, ale Jack Black byl super. I dabing se tentokrát povedl. Je to zábavný fantasy film. V kině jsem se ani chvilku nenudil. Napětí, zábava a akce. Super film na deštivé nedělní počasí. Až na tu závěrečnou bitvu, od které jsem čekal trochu více. Filmu dávám 60%.