Stan & Ollie

70%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Až překvapivě vážně pojaté drama o slavné dvojici komiků. Závěr jejich kariéry, mírné rozpory a výlet po evropských divadlech. Přesný casting, herecky parádní, zároveň tomu ale chybělo něco, abych měl chuť tohle někomu třeba doporučit.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Stan & Ollie je příjemný nostalgický snímek, jedoucí podle předem známé šablony a určený výhradně fanouškům, kteří tvorbu legendární dvojice dobře znají a chtějí se dozvědět co nejvíce z jejího soukromí - ale i ti budou asi trochu zklamáni, protože kromě sloganu "přátelství nade vše" a hořkého znázornění skutečnosti, že vysloužilým hvězdám stříbrného plátna dříve nikdo moc respektu neprokazoval, nemá příběh moc co nabídnout. Jako člověk, který na filmech Laurela a Hardyho nevyrůstal a chtěl by si je teprve časem doplnit, musím bohužel konstatovat, že tenhle projekt, jakkoli sympatický a divácky vstřícný, mě k jejich zhlédnutí nijak výrazně motivovat nedokázal.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7
Pocta klasikům zlaté éry grotesky. Laurel a Hardy byla moje oblíbená dvojka z grotesek a proto jsem tento film uvítal. Film se trochu odchyluje od skutečnosti, ale vzhledem ke snaze o dramatičnost se to dá pochopit. Doopravdy velmi dobré masky a ještě lepší herecké výkony Coogana a Reillyho.
  • Reilly, Coogan