Instant Family

77%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Opravdu silná komedie s hlubokým tématem. Dojemné, přitom humor zasazený přesně tam, kam patří. Každý ve filmu je svým způsobem exot a každá postava bez výjimky mě bavila. I když je ve snímku dost klišé, vše do sebe krásně zapadá. Film pobaví, ale i rozesmutní. Každopádně zanechá velký dojem. Moc pěkné - 80%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Zpočátku je potřeba uvést, že tento snímek, pojednávající o veškerém soukolí co se týče adopce dětí různého věku, slouží především jako agitační film. Tak, jak je zvýrazněno na začátku závěrečných titulků proloženými různými fotografiemi ze skutečného života, stačí se podívat na webovou stránku instantfamily.org, kde se kromě odkazů na patřičné informace ve smyčce promítají scénky společné s tímto filmem. Vlastně působí jako takový šťastný epilog. Ano i taková rodina může být šťastná, ale je potřeba překonat různorodé překážky. Ty překážky mohou být skutečně všelijaké a mnohdy i naprosto nečekané a jak si zachovat takových situacích chladnou hlavu a mysl velmi zábavnou formou vysvětluje tento komediální snímek, který se prostě povedl. Ve svém smyslu pobaví a poučí zároveň. Snímek má ohromnou atmosféru a skutečně srší vtipem. I když se o romantický příběh nejedná, byla použita klasická šablona romantických filmů, takže ke konci ani o emoce není nouze. Jen to nekončí svatbou, jak bývá u takové šablony obvykle. Mark Wahlberg a Rose Byrne v roli bezdětných manželů podali ohromující výkon, který svojí uvěřitelnosti předčí očekávání. Nejeden si určitě řekne, že to, co si o ní prožili, by asi nezvládl nikdo. Nervy má každý přeci jen jedny, že? Životní výzva zvládnout povinnosti pěstounských rodičů tří dětí a doufat, že se stanou skutečnou rodinou zkrátka není jen tak. Tvůrci ve vyprávění mysleli na všechno a právě tím dvojicím přemýšlející o adopci názorně a s důvtipem napovídají a dovysvětlují. Jedná se zkrátka o projekt ve formě nádherného a dojemného příběhu plného humoru, který nám ukazuje, že taková lidskost je zcela na místě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Instantní citová ždímačka. Ale myšleno tak nějak v dobrém. Asi. Wahlberg je v těhle komediích dost fain, Byrne je sázka na jistotu a to téma je prostě samo o sobě hodně silné. Dokonce tak, že se tady na tu pilu tak tlačit nemuselo.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
na dramu je to prilis povrchne a na nezavaznu komediu malo vtipne. nudny mackopes ktory mal na dost viac na zaklade hereckeho talentu ktory sa tu zisiel...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Takovej obyčejnej rodinnej film, sem tam vtipnej moment, sem tam drama, happy end nakonec, nečekaně.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Mark Wahlberg je fakt mega sympaťák a společně s Rose Byrne tady tvoří tak trošku rodiče, či pěstouny snů :D To trochu může kazit dojem, ale vlastně se vám to bude tak líbit, že si to uvědomíte až po shlédnutí celého filmu. Trojice sourozenců je sympatická, různorodá a to je fajn. Vtip tady funguje, ale nijak neprudí. Taky chudák kluk, proti němu ten vesmír fakt něco musí mít. Každopádně, komedie má i silný podtext příběhu. Teenegeři to mají s adopcí těžké, no a navíc někteří z nich můžou mít stále nějaké vazby k rodičům, že zkrátka nevidí co jim nabízí nová rodina. Příběh pěkně popsaný a rozhodně to pobaví a ty s měkkým srdcem to vyžene i slzy do očí.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Taky se vám občas stalo, že jste se natolik vžili do děje, až jste nerozeznali realitu? Nu, tak já jsem se při filmu vžil do děje tak moc, až jsem dostal pocit, že jsem si adoptoval ze sociálky tři cikánčata. Jednu uječenou malou pizdu Eržiku, životem nezpůsobilého Jožka a snědou prcinu která by mi maximálně dala tak 7 let natvrdo [nikoliv vejce], za obtěžování mladistvých, a určitě i za ten incest [ale je nevlastní, tak se to taky musí počítat? To jsou otázky, které mi nedají v noci spát]. Od doby, kdy na Marka spadlo cca. 146 kádinek černošského spermatu v mrazáku, sorry, ale tahle vzpomínka se z hlavy jen tak nevykouří, a proto myšlenka že by tahle osoba měla být pěstounem cizích dětí mi hlava moc nebere. A proto mi jeho role přišla až neuvěřitelně umělá až nepřirozená. Pořád opakující situace, že děti jsou jednou v pohodě, a jindy zas úplně na zabití, mě hodně iritovala až několikrát při běhu filmu. Za Boha, já nechci mít děti! Interesting, tohle je účinnější než kondom.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
myllyn
myllyn
885 bodů
8.5
souhlasím s recenzí v časopisu cinema, kde tomuto milému filmu dali plné hodnocení. vážně mě to překvapilo s jakou dávkou humoru jde podat takové vážné téma, jako je adopce hned tří sourozenců, z nichž jeden je už oběma nohama v pubertě. mark i rose byli oba vtipní.
Lady Di
Lady Di
369 bodů
10
Tenhle snímek je naprosto dokonalý. Ihned si mě získal a rozhodně patří do mého topten listu. Adoptovat rovnou tři děti - páni. Můžu jenom doporučit a nemám co vytknout. Je to nádherné a dojemné - jop, párkrát jsem se možná rozbrečela a to je to, co mám ráda. Mám ráda, když je film (logicky spíše komedie než horory atd) dojemný, a když mi ukapne slza, je to takový můj... certifikát kvality. ;D PS: Písnička ,,I'll stay" je dokonalá.