Dětská hra

54%
Dětská hra

Fanoušci hororů už to ví dlouho. Na plátna kin se vrací maniakální vraždící panenka Chucky, ikonická postava, filmová legenda a člen popkulturní Ligy mistrů, kterou s ním hraje Terminátor, Rambo, Jason, Freddy Kruger, Darth Vader a jen pár dalších. K novému životu přivedli Chuckyho producenti superúspěšného hororu TO, stvořili ho pro novou generaci diváků v současném kontextu všudypřítomných technologií a dali mu hlas Marka Hamilla.

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc . . . hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu . . .  Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Panenka Chucky se vrací na plátna kin a nebyl to takový průser jak jsem očekával. Nabídla přesně to co od ní fandové značky čekali a ani o píď víc. Toho "strašení" bylo podle mne na horor málo a těch černohumorných situací také nebylo tolik. Možná si měli na začátku tvůrci jasně určit jakým směrem chtějí film soustředit. Během sledování jsem měl totiž pocit jako by to sami nevěděli.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je sice trochu smutné, že studio nehledě na to, že Mancini dál pokračuje se svou sérií, využilo právní kličku k tomu, aby mu jeho životní dílo zremakovalo - ale takový už je v Hollywoodu život. Nová dětská hra dělá pár věcí dobře a pár špatně. Největší chyba je, když si pomáhá CGI efekty i ve chvílích, které by šly vyřešit animatronikou - protože právě ta je trademarkem série a CGI se jeví jako laciná náhrada. Skvělé je ale, že se daří navodit pocit vztahu mezi opuštěným dítětem a hračkou, který má v sobě něco smutně silného (a že je dětský herec, mimochodem velmi dobrý, na hračku tohoto typu - ještě navíc tak anachronickou - příliš starý, ten dojem paradoxně zesiluje) a když se Chucky vymkne kontrole, jsou v tom mnohem komplexnější emoce. Použitím celé party dětí to má určitý Stranger Things vibe, což by mě jindy iritovalo, ale nemůžu asi moc mainstreamovénu hororu vytýkat, že sleduje trendy. Zvlášť, když to klape. K téhle verzi se dokonce hodí i jinými tolik vytýkané opuštění příběhu vzniku Chuckyho, i když místo nějaké korejské programátorské kletby bych asi ocenil subtilnější přístup, kdy by se hračka prostě odpozorováním našeho světa a chování naučila násilí i bez nahackování (film tak beztak víceméně funguje). Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem poměrně spokojený - hodně spokojený. Jde o remake, který zkoumá jiné možnosti námětu, než kterýkoliv z předchozích dílů, což není samozřejmost. Jo a je v tom Aubrey Plaza! Kdyby se neuspěchalo finále, bylo by to perfektní. 85 %
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Originální dětská hra není žádné veledílo. Má skvělý úvod a závěr, ale jinak moc nefunguje. Největším přínosem je panenka Chucky, jejíž největší vrchol přišel, když dostala nevěstu. Natočit remake originálu dostal jistě schopný režisér a i scenáristi se snažili, jenže jak vytáhnout něco originálního z tohoto konceptu, jehož hlavní potenciál tu byl už tolikrát a nikdy se ani zdaleka nepřiblížil dokonalosti. Klikou je hlavní dětský herec, který vypadá jako můj synovec a který není takový spratek jako Andy. Potíž je, že je to Dětská hra je to děsně předvídatelné, mnohokrát viděné a těch pár nápadů mě prostě neuspokojilo. Ale nevím, jak bych se na ten film díval, kdybych originál neviděl. Třeba by se mi líbil víc.


Dodatečné informace

Původní název:
Child's Play (více)
  • USA Dětská hra
  • USA Child's Play
Premiéra v ČR:
25. 7. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
44,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dětská hra je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch