Roma

78%
Roma

Zatím nejosobnější projekt oscarového režiséra a scenáristy Alfonsa Cuaróna (Gravitace, Potomci lidí, Mexická jízda), film Roma, sleduje dívku Cleo (Yalitza Aparicio), která pracuje v domácnosti středostavovské rodiny ve čtvrti Roma v Mexico City. Jako v propracovaném psaníčku ženám, které ho vychovaly, vzpomíná Cuarón na vlastní dětství a vytváří živý a procítěný portrét domácích konfliktů a společenské hierarchie v politickém chaosu 70. let. (Netflix)

 




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Nesdílím typy názorů,že se jedná o jeden z nejlepších filmů posledních let. Podle mne je Roma obyčejným filmem o životě obyčejných lidí,ale neobyčejně natočené. Možná si to při sledování nebudete připouštět,ale ten film se vám chtě nechtě dostane pod kůži. Díky přirozeným hereckým výkonům si budete při sledování připadat jako by jste tyto události prožívaly spolu s nimi. Roma je krásným filmem o silných ženách a matkách,které se musí vyrovnat s nepřízní osudu. Místy úsměvné,místy kruté,místy smutné,prostě takové jako je život sám. Cuarón na pozici režiséra výborný,ale Cuarón na pozici kameramana geniální. Ta práce s kamerou je neuvěřitelná. Velmi silný filmový zážitek a podle mne bude Oscar v dobrých rukou.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Vlastně strašně obyčejný příběh bohatší mexické rodiny a jejich hospodyně. Černibílá filmu sluší, celé to působí velmi realisticky a lidsky. Dlouhé krásné záběry poklidné tempo, přitom ani chvíli nudy a nic mi nepřišlo nadbytečné. Moc pěkná podívaná - 70%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ne že by ten film nebyl dobrý, ale na to orgastické nadšení mluvící pomalu o filmu dekády nejsem vůbec napojený a ani přesně nevím, odkud se takové dojmy u tolika lidí berou. Přijde mi to jako celkem normální kvalitně odvedená práce, která mustrově odpovídá tolika jiným momentům v kariérách "velkých režisérů", kteří se rozhodli vzdát hold ženám svého dětství (respektive hold ženám, které byly tyto režiséry ochotny postavit do středu svého světa, vše jim obětovat a tím v očích oněch režisérů dojít naplnění - nakonec je to vždycky forma narcismu) - zapadá to do té škatulky místy až legračně moc se všemi klady a zápory těhle filmů. S jejich stereotypy i typickými vděčnými momenty. A že Cuarón pěkně aranžuje scény do hloubky, mě už vyloženě nevyvede z míry samo o sobě. Ale třeba jsem měl jen blbý den. 70 %.

Dodatečné informace

Původní název:
Roma (více)
  • Mexiko Roma
Premiéra v ČR:
14. 12. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
Mexiko, USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
1,14 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch