Watchmen

78%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Sequel Snyderových Watchmenů, leftlovers edice. Divácky dost nevděčné, ale zato scénaristicky neskutečně promakané. Lindelof je král. 9/10
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
Villeneuve dokazal perfektne navazat na Scottova Blade Runnera a svym pokracovanim snad jeste prekonal puvodni namet. Tohle byl pravej opak. Naprosta neschopnost udelat dobre cokoliv, co Moorovu predlohu/Snyderovu adaptaci činilo tak dobrou. Seriálový Watchmeni jsou narativne roztříštěný, čímž se jim vsak nedari zakryt obecnou banalitu a hloupost, ktera v mnoha ohledech degraduje puvodni komiks/film (viz. zatknutí Ozymandiase). Postavy za nic nestojí a ta negryně v hlavní roli...co to mělo být? Nejen, že taková plochá postava nemá šanci zaujmout, ale proč obsadili zrovna Reginu King? Co stálo v konkurzu? “Do hlavní role seriálových watchmenú hledáme ošklivou ženu opičích rysů...” To bylo utrpení čumět na tu její hnusnou držku. Fuj typíčo. Fakt humus. Tohle je vubec nejhorsi role, kterou mohli do Watchmenu implementovat a nejhorsi vyber herecky, ktere mohli dat hlavni roli. Avsak ani kvalitni herci jako Jeremy Irons zde nezazari, protoze jejich role za nic nestoji. Ve Snyderově filmu jsem si oblibil vsechny postavy a zasl jsem nad spletitym dejem (ano, to je vsechno hlvne Moorova zasluha). Zde jsem jenom sledoval neschopnost tvurcu udelat cokoliv dobre. Je to ušito na míru libtardům, kteří tomu dali zelenou. Dr. Manhattan je negr a novej ozymandias je ošklivá malá Vietnamka. Z Rorschachovo odkazu udělali KKK...achjo. Kdyby to aspoň cinematicky obstálo, když už všechny postavy zbavili jejich kouzla. Lidi ani klasicky nejsou schopný rozeznat, co dělalo předlohu tak působivou a zde nadšeně jásají a ohání slovy jako nejovážnější a nejambicióznější námět. Pochcat Lindelofa i fanoušky týhle břečky.Prej že Moore by měl pozvat Lindelofa na večeři a poslat omluvnej dopis HBO. Typičo, týpku ty se spláchni.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
První díl seriálu by měl navnadit na pokračování. Mně stačil jeden. I když někteří diváci tolerují těžkopádné rozjezdy, mě po několika minutách vše přestalo dávat smysl a nevýslovně nudit. A k tomu ten otravný český dabing. Nejspíš nemám právo posuzovat celou sérii podle první epizody, ale dala bych 45%.
naineko
naineko
1 505 bodů
10
Naprosto úžasný mix odkazů, humoru a akce. Neskutečný hudební podkres (Trent s Atticusem ve své nejlepší poloze). Víc než důstojné pokračování mindfucku, který přinesl původní komiks. Neskutečná pecka.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Watchmeni mě velmi příjemně překvapili. Především si mě získal precizně napsaný děj s množstvím zvratů, velkým množstvím dějových linií a spoustou časových rovin, jež se různě prolínaly. Hlavním negativem celého seriálu je jistě všudypřítomná liberální propaganda a naprosto bizarně upřednostňované téma rasismu. Když nad tímto ale přivřu oči s tím, že to je prostě nutné zlo, tak dostanu opravdu velmi slušnou podívanou. Oceňuji, že u toho člověk musí přemýšlet, a že až do posledního dílu opravdu neví, co ho čeká a o co se přesně za jeho zády hraje. Ano, závěr, například konec senátora Keena, byl trošku zvláštní, ale naštěstí opravdu jen trochu a něco smysluplně ukončit, není vůbec jednoduché. Natožpak tak rozvětvený seriál, jakým Watchmeni dozajista jsou.Hudební doprovod je dokonalý a mnoha scénám dodává tu správnou gradaci. Celý mysteriózní děj s Ozymandiasem je dokonalost sama. Svou někdy fraškovitostí si mě zcela získal. Záporáci jednají promyšleně a především všechno obestírá ten všeobstupující závoj tajemna. Watchmen tak rozhodně můžu doporučit každému ke zhlédnutí.
tindersticks
tindersticks
774 bodů
9
9 dílů, 1 serie. Komiks Watchmen patří mezi moje nejoblíbněnější, Snyderova adaptace (2009) se vyloženě povedla... a seriál taky. Není to taková jízda jako film, nicméně scénář je vyloženě povedený, míchá staré postavy s novými, celá serie má zvláštní, lehce surrealistickou atmosféru a v podkresu jede vynikající Reznorova hudba. Stárnoucího Adriana Veidta ztvárnuje skvěle Jeremy Irons, stejně parádně se se Sally Jupiter vypořádla Laurie Blake. Naprostá spokojenost, vážení! 1. "It's Summer and We're Running Out of Ice" 2."Martial Feats of Comanche Horsemanship" 3. "She Was Killed by Space Junk 4."If You Don't Like My Story, Write Your Own" 5"Little Fear of Lightning 6 "This Extraordinary Being" 7. "An Almost Religious Awe" 8 "A God Walks into Abar" 9."See How They Fly"