Hold the Dark

57%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Temný a drsný detektivní příběh s mysteriózním nádechem plného severského napětí, podivností, sněhu a mrazu. Pomalé tempo umocňuje divákovu mysl si příběh prožít v plné parádě. Spousta nečekaných zvratů a šokujícího vývoje vytváří v plné míře emoční sounáležitosti rozvinutého a naprosto promyšleného příběhu. Je to další film, který se musí pozorně sledovat, neboť dramatizace není zase až tak jednoduchá, jak by se mohla na první pohled zdát. Život není žádnou procházkou růžovým sadem. Naopak je v plném celku lstivý a plný temné zlosti a nenávisti. A toto vše je v tomto příběhu zachyceno v celé své nejednoznačnosti a nebezpečné krásy, která je věrohodná s projevy napětí v reálném světě. Na druhou stranu se kupodivu nebere zase až tak moc vážně. Nepředvídatelný záměrně pomalý psychologický epos dobře si hrající s mytologií. Komu se líbily snímky jako např. ´Insomnie´, ´Wind River´, nebo první série ´True detective´, je tohle jasná volba. Pro diváky lačnící po zběsilém akčním spektáklu, lze jen doporučit se tomuto dlouhým obloukem vyhnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Mít to tak přimější tah na bránu, tj zbavit se těch mytologicko-něco blbostí a imho i Skarsgarda vyměnit za někoho schopnějšího, mohl to být jeden z nejlepších thrillerů poslední dekády. Protože co se týče akce a atmosféry, může si to směle podat ruku i s takovým Bone Tomahawk (přestřelka u Cheeona, omg!). Někde mezi 3-4 a pořád nevím co si o tom mám vlastně myslet.
Toren
Toren
5 165 bodů
8
7/10. Neskutečná filmařina. Neskutečná. Po takřka celou stopáž jsem cítil strhující mrazivou atmosféru, kterou podtrhuje jedna z nejsilnějších policejních přestřelek, jakou jsem kdy v životě viděl. Šel bych zatraceně vysoko... nebejt toho konce. Více: https://www.youtube.com/watch?v=7QEnzrrFhgA
Krupe
Krupe
2 269 bodů
8
Tak takovéto filmy můžu, takový něco jako Wind River, super atmosféra, prostředí a skvělý Jeffrey Wright. Samozřejmě jsou tam pro našince sem tam nelogičnosti, ale nic dramatického. Ti venkovští strážci pořádku působili až komicky.