Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

68%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Příběhy této Galské vesničky mám prostě rád. Tento snímek nepatří mezi ty nejlepší z nich, přesto jsem se zasmál, pobavil a stále je to ta stejná partička. Tentokrát se Asterixovi s Obelixem nedostalo tolik pozornosti, což je škoda. Slušný příběh pro celou rodinku a vhodná zejména pro tyto zlé časy. 70%.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Tajemství kouzelného Sídliště bohů je bohužel pryč, ale pořád se jede v neurážlivém nadprůměru. Zápletka kolem hledání druidova nástupce je poměrně slabá a první polovina moc repetitivní, finále naštěstí vtipně svádí aktéry dohromady a přináší několik zajímavých zvratů a překvapení. Animace nemá chybičku a titulní song skvěle pasuje, ale úderného humoru a společenské satiry v tomhle dílu příliš nenajdeme.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
První Asterix dělaný s pomocí CGI byl podle mě velice zdařilým kouskem a tenhle sequel rozhodně sérii taktéž nedělá ostudu. Tvůrci se tentokrát rozhodli vydat úplně jinou cestou a místo klasické adaptace přišli se zcela novým příběhem, který do světa Asterixe skvěle zapadá a rozšiřuje jej o několik zajímavých postav. Záporákem tentokrát není žádný podvodník, pirát ani proradný římský politik, ale Panoramixův bývalý přítel a taktéž druid, jenž je mistrem ohně a s pomocí kouzelného lektvaru by chtěl odrazit římskou invazi. Zapojení Ježíše do příběhu bylo více než perfektní a dokonce došlo i na můj oblíbený retro song. 80%
Antrokaja2
36 bodů
9
Jelikož jsem neviděla předchozí díl Asterix a Sídliště bohů, mohu hodnotit pouze tento film, který mě velice překvapil. Krásně zpracované neotřelé téma. Animace je vkusná, nijak nekazí původní nádech komiksu. Dabing také velmi příjmně překvapil, oproti originálu velice povedený.