47 metrů: Mimo klec

46%
47 metrů: Mimo klec
Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Atraktivní prostředí a fajn herci (sympaťáci né hereckým výkonem) nezachrání digi žraloka a chabí děj. Záměrná přestřelenost filmu sluší a místy i docela pobaví, ale pokud chce víc než jen blbnutí se žralokem a uječenost hlavních hrdinů, tak se musíte obrátit jinam.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Námět by ušel, pokud automaticky přistoupíme na fakt, že každý tvůrce se chce se žraloky spíše vyblbnout, než aby ve stylu Čelistí představil silné protagonisty a zubatou hrozbu neposílal jen na tuctové krmení. Klaustrofobické prostředí jeskyně skýtá pár možností pro napínavé a neokoukané scény, ale ve výsledku převládá doslovný soumrak originality, která ustupuje chaotickému efektu a bizarnímu akčnímu zakončení. Samozřejmě zbytečné tmavé pokračování s nevýraznými hrdiny, po kterém dostanu leda tak chuť otevřít si další pivo a po dvacáté si pustit Spielbergův masterpeace.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Film působí hodně divně, protože i přes příjemnou stopáž dokáže chvilkama trochu nudit. Některé scény jsou moc dlouhé, jiné zcela zbytečné, některé příliš počítačové, jiné zase kurevsky cool (tolik jumpscarů, kdy bych nadskočil na židli, jsem ve filmu dlouho neviděl). Bohužel je film plný debility. Tentokrát ale ne jednotlivých herců, u kterých naopak jejich počítání bylo docela v pohodě (vy debilové, zkuste si uvíznout v jeskyni), ale ta pachuť sračky přímo stříká z většiny scénáře. Vše je tu příliš přímočaré a dělané na efekt a vše se nám tu hezky snaží vysvětlit (protože jsme evidentně debilové my). Ale kurva; aby lano, které unese dospělého chlapa s cajkem, neuneslo dvě dvacetileté šťávy v plavkách; aby vzduch, který je po 20 minutách na 20% procentech vydržel s přibývajícím tempem do konce filmu; aby někdo u pláže krmil žraloky, nebo aby žralok věděl, že má žrát jen vedlejší postavy, to prostě odpouštět nechci. Z některých záběrů jsem ale otevřel pusu, občas to mělo i nápad a já přemýšlel nad tím, zda by cítil i moje posrané plavky. Není to lepší než jednička (hergot, vydávat to pod stejnou značkou byla možná trochu chyba), není to ani zase o tolik horší než Mělčiny (stejný drive). Jede si to zkrátka svoje a v té záplavě ničeho nám to dalo další "nečerný" film se žraloky. Jsem s tím v pohodě.

Dodatečné informace

Původní název:
47 Meters Down: Uncaged (více)
  • Velká Británie 47 metrů: Mimo klec
  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged
  • Velká Británie 48 Meters Down
Premiéra v ČR:
14. 5. 2020
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
47 metrů: Mimo klec je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce 47 metrů: Mimo klec