Šíleně bohatí Asiati

65%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Z toho,že film zažil celosvětový úspěch nejsem moc překvapený. Přece jen je po celém světě spousta Asiatů,kteří rádi snímek podpoří. Spíš mne překvapilo jaké nadšené ohlasy kolem něj panovaly. Podle mne je to jen obyčejná romantická komedie,kterých jsem za poslední roky viděl mraky. Další věcí,která mne zarazila je délka. Dvě hodiny byly na takový typ komedie hrozně moc. Častokrát jsem tak kontroloval hodinky jak se mi film vlekl. Pokud pominu všudypřítomné asiaty,tak je děj naprosto tuctový a po střechu narvaný klišé. Je zcela jasné jak se bude film vyvíjet i jak skončí. Díky tomu bohatství co zde hraje velkou roli je všechno velmi barevné a pěkné pro oko. Herecky nic extra,takový standart. Marně přemýšlím jestli byl ve filmu moment,že bych se zasmál. Mám pocit,že tam nic takového nebylo a to bych od komedie zrovna očekával. Další věc co mi přišla zvláštní,že tam skoro nikdo nemluvím svým rodným jazykem a všichni mluvili anglicky. Na to jak si rodina potrpěla na zvyky a tradice,tak jim mluvit jinou řečí nijak nevadilo. Další věc jsou ty jména,čekal bych je asi víc asijské než třeba Nick. No jenže to už v tom možná hledám zbytečné drobnosti. Za mne tedy trochu lepší průměr. S jistou vím,že už si film nikdy nepustím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
V rámci žánru asi to nejlepší za několik let. Fakt parádní romantika s tak akorát dávkou dramatu i komedie.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
dve filmove hodiny ktore vyvrcholia neskutocnym zaverom, to si ale iba predstavovali tvorcovia. v skutocnosti je to pekne nakrutena nuda...
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Tady jsem byl moc překvapen. I přesto že tato romantická ''komedie'' nepřináší nic nového nebo převratného co z podobných filmů kterých jsou mraky už víme. tak jsem se u toho bavil. Hlavně kvůli toho že všichni herci mi byli strašně sympatičtí.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
ty vole ještě aby ne, není divu že vietnamci jsou tak šíleně bohatí, když propašují tolik bambusu přes svoje večerky. A my hloupý pepíčkové si to od nich ještě necháme koupit trenky za třicet? Shut up and take my money.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Romantickým komediím se zásadně vyhýbám, ale u téhle jsem udělala výjimku, jelikož se odehrává v Singapuru, který mi připadal jako netradiční prostředí. Navíc se zde objevuje spousta známých tváří, a když nemáte velká očekávání, tento film vás příjemně zabaví a celkem se i zasmějete. 65 %
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
4.5
Ta já nevim, cywe. Buď ztrácím smysl pro humor, nebo jsem na tom filmu něco fakt nepochopil. Crazy Rich Asians je po všech koutech vychvalovaná americká... ehm... "komedie", která je unikátní svým zcela čistě asijským obsazením (což je rozhodně zajímavé, nicméně děj to nezachraňuje ani náhodou, ale možná proto tomu lidé v dnešní době dávají zelenou), o sympatické učitelce, která se jede seznámit s extrémně bohatou rodinou svého kluka do Singapuru. Během první poloviny jsem myslel, že chcípnu nudou. Po první hodině jsem měl pocit, že na to koukám už 56 let, usedá na mně prach a z mé kočky, co mi ležela na klíně, zbyla jen kostra. Děj se vůbec nehýbal, furt se tam jen mele, mele a mele. Pak dochází k nějakým vedlejším dějovým linkám, které hlavní zápletku nijak neovlivňují a člověk si říká, proč tam teda vůbec byly. A když už se konečně s dějem nějak pracuje, je to buď hloupé, nebo extrémně klišoidní. "Máma mého kluka si na mě nechala najmout soukromého detektiva. Proto budu nasraná na svého kluka, aby mě odprosil, protože fuck logic." Nezachraňovala to ani charismatická a skvělá Michelle Yeoh z daleko lepšího snímku Tygr a Drak. K dobru přičtu velice hezkou svatbu a pár scén s bratrem kluka hlavní hrdinky, který mě přinutil aspoň párkrát uchechtnout. Ale fakt jen párkrát. Těm vysokým hodnocením nerozumím. A to se považuju za docela přívětivého diváka.
gombikvuchu
39 bodů
6
Podla ocakavani predvidatelna romanticka komedia s prekvapivo nenutenymi a neprehnanymi hereckymi vykonmi. Od zaciatku do konca bolo jasne, ako to cele skonci, ale akosi mi to takmer neprekazalo a uzivala som si tu dejovu priemernost. Ked chcete vidiet oddychovku a nezatazovat mozog, tento film je ten pravy.