Školní nářez

50%
Školní nářez

Jakoby už tak nestačilo, že je obtížné přežít internátní školu jako takovou, k Donově (Finn Cole) smůle se poblíž té jeho navíc v zemi otevřela brána do Pekel a monstra začínají postupně likvidovat spolužáky, učitele i vše ostatní, co jim přijde pod ruku.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Jelikož se v tomto snímku objevuje známý Simon Pegg (jehož produkční společnost za snímkem i stojí) je předem jasné, že se opět bude jednat o komedii. Přesně řečeno, o parodii v britském stylu. A co že si vzal na paškál tentokrát? No jasně. Už dle prostředí, kde se příběh odehrává, se jedná o Harryho Pottera. Potvrzují to i charaktery určitých postav. Jak studentů, tak i učitelů. A jako správná parodie samozřejmě v sobě má prvky i z jiných filmů, převážně hororových. Takže tu máme podivnou britskou internátní školu s podivnými některými žáky a učitely, máme tu tajemný les, do kterého je zakázán vstup, podivné zelené světlo a nějaké útočící potvory. Atmosféra internátní školy alá Harry Potter je jen takový základ. Snímek spíše připomíná mnohé hororové britské filmy, které nemusí být všem zase až tak moc známé. Témata však žánrově cizí nejsou, takže jako kdyby to vlastně bylo úplně jedno. Typický britský humor však ne vždy pobaví, což je v tomto případě, hlavně pro Evropany, menší zádrhel. Krapet chaotický scénář obsahující zbytečně moc postav, tomu také dává korunu. Ale to je poslední dobou v parodiích nějak zvykem. Třeba u série 'Scary movie' je to ještě horší. Snímek se snaží pobavit, ale ne a ne toho nějak dosáhnout. A tak se jedná spíše o zklamání, i když jisté předpoklady tu jsou. Nepovedlo se je však dotáhnout do patřičné výše.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takový ten druh filmu, u kterého se nedá říct že je špatný. Spíš jen nevýrazný, nudný... Poslední akční třetina už se přibližuje tomu, v co jsem trochu doufal, ale je to krutě pozdě. S tím obsazením to mělo dopadnout o dost líp.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
pritomnost pegga s frostom by mohla davat urcitu nadej ze slaughterhouse rulez bude nieco v style shaun of dead, to sa vsak nekona lebo crispian mills (reziser a scenarista v jednej osobe) ma dost daleko od kvalit edgara wrighta...


Dodatečné informace

Původní název:
Slaughterhouse Rulez (více)
  • Velká Británie Školní nářez
  • Velká Británie Slaughterhouse Rulez
Premiéra v ČR:
17. 5. 2019
Země původu:
Velká Británie
Tržby:
0,73 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Školní nářez je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch