Spolu to dáme

73%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Německo opět boduje! Je to sice emocionální doják,který bude mnoho lidí srovnávat s Nedotknutelnými,ale to si tento film rozhodně nezaslouží. Jde si svým vlastním směrem a nejednou dokáže své kvality. V hlavní roli se předvedl Elyas,kterého je teď všude plno,ale na druhou stranu zcela zaslouženě. I zde patří ke stavebním pilířům na němž snímek stojí. Příjemná podívaná se šťastným koncem v který jsem na začátku ani nedoufal.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Spolu to dáme je snímek, jež stojí za vidění a v současném adventním čase může být vhodným programem pro zamyšlení nad obecnými lidskými pravdami, které by se měly neustále připomínat. Zapomeňte tedy pro jednou na Babiše a Krnáčovou a podívejte se na tento film. Neměli byste litovat. Já byl příjemně překvapený.
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
7.5
Velmi silný emocionální příběh podle skutečnosti, natočeno v Německu s hlavní rolí Elyas M´Barek - ačkoli cizinec, bude ho jistě všude plno. Hezky, charismatický (jako třeba Rami Malek). Ačkoli jsem celou dobu čekala špatný konec, dopadne to překvapivě skvěle.
mil0
mil0
439 bodů
8
Film “Spolu to dáme” je silné a dojemné drama o nepravděpodobném přátelství mezi rozmazleným playboyem Lennym a smrtelně nemocným Davidem. Film je založen na skutečném příběhu a knize Daniela Meyera a Larse Amenda. Film kombinuje humor a emoce, radost a smutek, lehkost a vážnost. Film nás zve k tomu, abychom si užívali života, dokud to jde, a abychom si vážili toho, co máme. Hlavní roli Lennyho ztvárnil Elyas M’Barek, kterého známe z komediální série “Fakjů pane učiteli”. Jeho herecký výkon je přesvědčivý a sympatický, i když jeho postava je na začátku filmu nezodpovědný a sobecký. Postupně se ale mění pod vlivem Davida, kterého hraje Philip Noah Schwarz. Ten je také velmi dobrý v roli chlapce s těžkou srdeční vadou, který touží po normálním životě. Mezi oběma herci je cítit chemie a vztah. Film má i komediální prvky, které film pěkně vyvažují. Například scény, kdy Lenny bere Davida na striptýz, do klubu nebo na nakupování. Tyto scény jsou zábavné a ukazují, jak se Lenny snaží splnit Davidovy sny. Film ale nezapomíná ani na vážnou stránku příběhu a ukazuje nám i bolest, strach a naději obou hlavních postav. Film nás dojímá i rozesmívá. Hudba ve filmu je také velmi dobrá a dodává na atmosféře. Film používá písničky od různých umělců, jako jsou Imagine Dragons, Ed Sheeran nebo James Blunt. Hudba podtrhuje náladu filmu a zvyšuje emocionální dopad. Film “Spolu to dáme” je film, který stojí za shlédnutí. Je to film o životě, smrti, lásce a přátelství. Je to film, který nás nutí přemýšlet o tom, co je opravdu důležité. Je to film, který nás inspiruje k tomu, abychom si spolu dali život.
  • silný a dojemný příběh založený na skutečnosti
  • výborné herecké výkony hlavních postav
  • dobrá kombinace humoru a emocí
  • pěkná hudba a atmosféra
  • některé scény mohou být předvídatelné nebo klišé
  • některé vedlejší postavy nejsou moc rozvinuté