Papírový dům

85%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
S1 5/5. S2 3/5. S3 2/5.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Heist seriál protkaný vztahovými dramaty. Co jinýho čekat od Španělů než vyjebanou telenovelu, kde se množství postav chová uplně vypatlaně. Už během prvního dílu jsem obracel oči vsloup, ale zvládl jsem to až do pátého dílu. Děj se posouvá vynucenými scénami, které působí nesmyslně, tedy hloupě a nelogicky, čímž mě tato produkce vyloženě otravuje. Původně jsem se chtěl nutit dokoukat první sérii, ale asi bych se cejtil jako blb, kdybych tomu věnoval dalších několik hodin. Momentálně to má na csfd 90% a zase se projevuje debilita diváků. Jasně, má to fajn look a dvě postavy jsou asi zajímavé, ale negativa ale převažují a celkové znění přemýšlivého diváka, musí dopalovat. Představte si, že za vámi přijde muž s dokonalým plánem, jak přijít ke 2,4 miliardám euro a dá vám šanci zabezpečit i děti svých děti a vy to celé ohrozíte emočními výlevy a dětinskym románkem. Takových píčovin je tam celá řada. Pětihvězdíčkářům poradím jedno. Až se vám bude chtít srát, dejte nohy za hlavu a zatlačte. Očividně máte sračky rádi.
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Ó, tato sága loupežná je velmi, velmi poutavá. Samozřejmě že fandíme lupičům a radujeme se z neúspěchů policie. Takový dokonalý plán, když všechno je precizně promyšleno... První řada se zabývá průběhem akce samotné, s prostřihy do minulosti. Profesor má oči a uši všude, Berlín balancuje na hraně našich sympatií, Tokio a Rio podléhají vášním, Nairobi je vybalancovaná v lidskosti i profesionalitě, Moskva jako poučený a moudrý senior v kontrastu se svým synem Denverem, který se stává kruto-laskavým ochráncem Moniky, dvě srbské mlátičky Helsinki a Oslo... ale esence vší odpornosti je ředitel banky, Arturo Milan. U komisařky Raquel pořád nevím... Ukradené téma ze Spojence, tedy převlékneme rukojmí jako nás, to seriálu ráda odpustím.
Druhá kratší řada přinese happy end. Třetí řada řeší vysvobození zajatého benjamínka Ria, které je nutno kombinovat s vyloupením další banky plné zlata. Jenže s novými postavami přichází nové problémy. Místo blahobytného lenošení se aktéři dostávají do opravdu bolestivých situací. A stále se vracíme do minulosti.
Čtvrtá řada je nesmírně krutá a eskaluje politické zabarvení loupeže, takže už vlastně ani nevíme, jestli opravdu jde o to zlato. Je to prostě válka.
A pátá, poslední řada, kdy vrcholí zoufalství a vítězství se přelévá ze strany na stranu jako příliv a odliv.
Pár čísel. 984 milionů zbrusu nových bankovek v €. 7258 zlatých cihel po 12,5 kilech, tedy 90,725 tun zlata. Pět mrtvých.
Moc černochů se mezi Španěly nedostalo, ale aspoň tu máme jednoho trans-ženu (hraje opravdová žena).
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
4 hvězdičky platí POUZE pro dvě série. Pak to jde postupně úplně do prdele a pátý sérce bych se snad ani nebál dát odpad! jk. Ostaní série se prudce inspirovaly venezuelskou produkcí Esmerald a naservírovaly nám prvotřídní vatu rodinného dramatu ověnčeným transexuálními problémy bratránka Juana. Jak říkám, dvě sérky a čau, čau, čau.
Floridsky
4 376 bodů
10
Jeden z nejlepších seriálů nejen na Netflixu aneb jak ve Španělsku vznikl klenot mezi seriály i filmy. Velmi napaditá a nervy drásající akční jízda.
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Nekonečná hra Toma a Jerryho postavena na geniálním plánu, který postupně kolabuje na jedné prkotině za druhou. Seriál se skládá z naprosté většiny aspektů, které jsou v řemeslu známé jako něco, co by se dělat nemělo. Za běžných okolností by to mířilo na hranici modré a černé - debilně jednající postavy, chvilkama hodně ploužité tempo, úmyslně lepené díry ve scénáři a spousta předvídatelných okamžiků. Sám nevím, jak je to možné, ale přes tohle všechno jsem neviděl jedinou epizodu, u které bych mohl říct "tohle je špatný". Postupně si vás to vychová tak, že si zamilujete všechno a i když často už víte, jak věci budou, tak stejně se toho shit festu nemůžete dočkat. Pokud vás bavil Prison Break, Mr. Robot nebo třeba Misfits, tak tahle absurdita vás upoutá natolik, že to slupnete v rámci několika dní, jak vám to možnosti dovolí. Guilty pleasure, u kterého budete hrdí, když se na vás jeho sledování provalí.
Atchyroz
3 398 bodů
8
85% - Seriál La Casa de Papel / Money heist se stal zejména v poslední době naprostým fenoménem a já se tomu nedivím. Má to všechno, co má správný seriál mít. Základním pilířem jsou postavy. Ty jsou fanastické, každá má svůj background a dokážu si k ní udělat vztah, což je u tohoto typu seriálu důležité. Má to skvělé symboly jako Dalího maska, červená kombinéza, jména podle měst nebo Bella Ciao. Naprosto bravurně se tu pracuje s napětím, hudba v každé scéně perfektně sedí, akční scény jsou většinou taky super a celkově je to fakt hodně epická podívaná. Je tady miliarda zvratů, díky kterým si prostě nejde nepustit další epizodu. Špičkou jsou zatím pro mne první dvě série s původním týmem při hodně zajímavé a nápadité loupeži. Další dvě jsou taky hodně super nadprůměrné, ale nedosahují toho začátku. I přes to, že mne seriál neskutečně baví, zamiloval jsem si ho a hrozně se těším na pokračování, tak tam pořád vidím dost chyb, které tam jsou. Občas dojde k dost nelogickému chování postav a někdy tam jsou faily, které jsou prostě na facepam. Co se týče zvratů, kterých je možná až moc a někdy už jsou ty "bezvýchodné" situace, ze kterých je pak jednoduché východisko, docela ohrané. I tak mě to pořád neskutečně baví a zatím se mi to neokoukalo. Ale pouze zatím. Dost se obávám toho, že se se stoupající popularitou téhle show může stát, že opadne jeho kvalita a Papírový dům ztratí svoje původní kouzlo. Zatím je to ale fakt super a doporučuji všem!
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Španělská vykrádačka s názvem La casa de papel či Papírový dům či Money heist. Práce s charakterem hlavních hrdinů a dynamika mezi nimi je hlavním hnacím prvkem seriálu (zejména prvních dvou sérií). S postavami se dá velmi dobře soucítit a chápat jejich rozhodnutí. Faktem však zůstává, že s přibývajícím počtem sérií se postavy častěji a častěji chovají nepochopitelně, naprosto mimo svůj charakter. Seriál také dost často sází na cliffhanger na konci epizody, což by mi zas tolik nevadilo, kdyby to nebylo téměř v každém dílu. Fuck up momentů je v seriálu opravdu hodně, je jich tolik, že už to prostě někdy nelze brát jako genialitu profesorova plánu, ale spíš o dobrou scénáristickou náhodu. Papírový dům není nejlepším, nejchytřejším ani nejoriginálnějším seriálem svého žánru, ale je jedním z nejpopulárnějších. Toho si je seriál vědom a využívá to ve svůj prospěch. 8/10....původní dvě série jsou nejlepší, následně jde o sestupnou tendenci (tzn. pátá série nejhorší).
Enon
Enon
1 096 bodů
10
Jeden z nejvydařenějších seriálů