Králové zlodějů

52%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
Jakési volné pokračováni filmu Loupež ve velkém stylu u mě nezabodovalo. Opět partička důchodců, která provede loupež tisíciletí, ovšem tentokrát to nemá myšlenku prakticky žádnou. V Loupeži ve velkém stylu měl film alespoň nápadité rozuzlení, zde postrádám jakýkoliv náboj, myšlenku i závěr.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Já ty důchodcovské heist komedie moc nemusím. Tady mě nalákalo to obsazení, ale můj názor na tenhle subžánr se nemění.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Dost dlouho je to nuda, ale kdo si počká, ten se dočká. Už v průběhu zločinu to začíná mít grády. Jakmile se loupež začne vyšetřovat, stojí za to zbystřit pozornost. A pak ... vynikající film. Rozhodně shlédnu ráda znovu. Poznámka pod čarou... kdo není chlap nad šedesát, neocení. Kdo není prostatik, neocení. Kdo není chlap... (18.8.2020)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5
O případu londýnské diamantové krádeže se tehdy v roce 2015 psalo i u nás, takže mě příjemně potěšilo, že se tématu věnoval film a ještě s pěkným obsazením v čele s Michaelem Cainem, Michaelem Gambonem (který tady vůbec není za brumbálovského klaďase) a Jimem Broadbentem (kterého mám pořád nejraději jako tatíka Bridget Jonesové). A začátek, kdy partička seniorů a vysloužilých zlodějíčků připravuje akci, byla docela slibná. Ale pak se to začalo nějak natahovat, načež se po akci začalo zdlouhavě řešit, co s nakradenými věcmi, staříci se začali vzájemně podezírat a osočovat, no jo, ono to tak asi ve skutečnosti bylo, ale prostě to takhle nebylo moc zajímavě koukatelné. Aspoň že jsme se na konci dozvěděli, jak to s jednotlivými členy dopadlo, možná se to mohlo i víc pojmout jako hraný dokument (anebo holt skutečnost pro účely filmu trochu přibravit a vyzdvihnout nějaké nosné téma), protože takhle film prostě nebyl ani kočka ani pes.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Zlodějských filmů tu máme hodně, několik dokonce i podle skutečnosti. Králové zlodějů nejsou možná nejakčnějším filmem v žánru, ale zase nám krásně ukazuje celý proces krádeže až po lapení pachatelů, paranoiu mezi jednotlivými členy, zrady i obyčejné potíže během vloupačky. Jak koukám na hodnocení, tak většina se asi podívala na obsazení a čekala od toho šílenou pecku, jenže je k tomu nutné přistupovat jako ke klasickému filmu založenému na realitě. Po samotné loupeži se snímek sice možná trochu táhne, ale film naštěstí nemá dvě hodiny, jak to bývá poslední dobou zvykem. I přes pár slabších míst to není vůbec špatný film a já mu dávám 70%