Temné síly

59%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Od snímku jsem nečekal vůbec nic a o to více jsem překvapený jak se mi snímek nakonec líbil. Samozřejmě zde musím zohlednit,že je sníme mířen na puberťáky a tomu i odpovídá romantická linka a zasazení na mladší hrdiny. Popravdě kdyby byl snímek více temný,tak bych se vůbec nezlobil. Příběhově velmi slušné a herecky obstojné. Hlavně tedy Amanda Stenberg,která byla v těch červených šatech úchvatná. Na závěr snad jen,že jsem doufal v uzavřený konec a s takovou nás čeká minimálně další trilogie ke které si už nejspíš cestu nenajdu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
O filmu jsem nevěděl vůbec nic a velmi slibný začátek mě příjemně naladil. Bohužel s každou minutou se dojem snižoval.. Ne že by to bylo tak hrozné, ale slušný námět mohl být lépe zpracován. Tento film je sci-fi, trošku romantický a postupem času více a více zaměřený na teenagery. Tím neříkám, že je film špatný, ale že není prostě pro mě. Přesto dávám celkově 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Další snímek o teenagerech mající superschopnosti. Filmová adaptace je tentokrát založena na sérii románů Alexandry Brackenové pod stejnojmenným názvem. Děj je zasazen do dalšího dystopického světa blízké budoucnosti, ve kterém už v prvních minutách snímku je vidět přísná genderová rasová rovnoprávnost přítomných mladých lidí. Inu, vizuální základ současného filmu. Snímek je zaměřen na konkrétní věkovou skupinu, což znamená, že nic lecjakého očekávat nelze. V podstatě tu už vše bylo jak ve filmech, tak i v televizních seriálech. I přesto se vcelku jedná o přívětivý film. Máme tu postapokalyptickou atmosféru, ve které virová nemoc, známá jako idiopatická adolescentní akutní neurodegenerace, postihuje pouze mladé lidi a děti a vrhá planetu do chaosu. Vir zabije 90% světových dětí. Těch zbylých 10% co přežijí, jsou obdařeny novými schopnostmi a to od zvýšené inteligence, přes telekinezi a manipulaci, až po vrhání blesků. Vláda se jich bojí a tak jsou zavírání v internačních táborech hlídané armádou, kde vládne vcelku přísný režim. Dobrodružný příběh jak vyšitý s motivy známých X-Menů. Scénář jako obvykle má nějaké ty nedostatky, ale jinak se jedná o vcelku zábavný film. Emoční, dramatické i akční scény spolu s vizuálními efekty jsou dobré a i herecké výkony mladých představitelů jsou přijatelné. Samozřejmě nechybí ani romance, která v rámci dospívání kupodivu nevyznívá jako klišé. Zkrátka vše, co je tu k vidění, má ohromný potenciál přesvědčivosti o aspektech snímku, který to v konkurenci silných komiksových filmů nemá jednoduché. Takže jestli se dočkáme filmového pokračování, ukáže čas. Vrátka na konci filmu k tomu otevřená jsou. Film je založen na první knize románové trilogie, čímž se vysvětluje krapet nevýrazný konec. Takže je to jen a pouze na divácích a jejich zájmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Začíná to drsně. Děti umřou a ty, které přežijou dostanou superschopnosti. Vláda se jich bojí, vznikají odboje a další takové ty věci obvyklé v young adult postapech. Boužel pro Temné síly tady fak není nic moc originálního, napínavého..Prostě hodně špatné.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Toto se mi líbilo, nejsem si úplně jistý jestli jsem něco podobného neviděl. Kde lidi měli schopnosti a podle nebezpečnosti byli třízení. Nic méně tenhle snímek se mi fakt líbil, nebylo to vůbec špatný, sem tam se to táhlo, ale konec to docela zachránil.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Bomba! Zprvu jsem od filmu moc nečekala, ale je to skvělé sci-fi a i když trochu pubertálně romantické, moc se mi nakonec líbil. Herečka v hlavní roli je nadaná a ještě o ní uslyšíme. Film je pohybuje mezi filmy Stmívání, Hrdinové nebo Divergence. Stojí za vidění.