Útok z hlubin

63%
Útok z hlubin

Akční film Útok z hlubin s Gerardem Butlerem v hlavní roli vrací na plátna žánr ponorkových thrillerů plných akce, osobních dramat i napětí. Budoucnost světového pořádku leží v hlubinách ledového oceánu, křehké příměří mezi Ruskem a západem zde narušil nečekaný útok. Extrémní situace vyžaduje extrémní přístup. Do akce proto míří speciální útočná ponorka, aby chladné vody ovládla. V dalších rolích se představí Gary Oldman nebo Michael Nyqvist.

Hunter Killer, označení pro útočnou ponorku s jediným cílem – najít protivníka a zlikvidovat. Tichý zabiják, speciální jednotka v širokém světe pod hladinou.

Severní oceán je místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu.

Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod vodou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence.

Gerard Butler spolu s režisérem strávili během příprav filmu plné tři dny na palubě ponorky USS Houston, aby tam co nejlépe poznali, jak provoz a život ve vojenské ponorce skutečně vypadá. Role kapitána Andropova se stala jednou z posledních postav, kterou na plátně hraje Michael Nyqvist. (Bontonfilm)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Nalijme si čistého vína a přiznejme si,že je to nehorázná volovina. Volovina,která je však celkem zábavná. "Dlouho" jsme tu neměly téma sporu mezi Ruskem a USA,ale co naplat,když je to v dnešní době aktuálnější víc než jindy. Berme za vděk,že se do toho nepřipletla ještě další země,to už by byl prvotřídní guláš. Rusové se ani nesnaží mluvit rusky,ale za to naprosto plynule a bez přízvuku hovoří anglicky. Ten kdo psal scénář zřejmě nasledoval všechny akční filmy z devadesátých let a vytáhl z nich ty nejblbější dialogy,které tam našel. O trapnosti některých scén je lepší ani nemluvit. První půle mne moc nebrala a trochu se mi táhla,druhá je už podstatně lepší a akčnější. Filmů o ponorkách je dost málo,tak je potřeba vzít za vděk u tímto ať už si o něm myslíme cokoli.Butler je sympaťák a má potřebné charisma,aby snímek utáhl. Oldman je na druhou stranu naprosto nevyužitý a proč kývl na tuto roli mi zřejmě zůstane záhadou. Nakonec to všechno skončí klasickým smířením,pořádnou dávkou patriotismu a dojmem,že USA jsou prostě nejlepšejší na světě.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Ještě stravitelný akční typicky Americky vlastenecký akční film se standardním scénářem. USA vs. Rusko, zrada z vlastních řad, spousta béčkových akčních scén s odpočítáváním, zázračným přežitím všech hlavních hrdinů. Celkem slušný vizuál a dojem z filmu nakonec lehce nadprůměrný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Náběh hodně dobrý. Vlastně ještě nahánění ponorek torpédy bylo hodně zábavné. Pak se ale s každou další scénou stával Hunter Killer ne tím zábavným béčkem, ale hodně mizerným céčkem s efekty jak od Asylum (a ukazoval, že se za to vůbec nestydí). Co v tomhle dělal Gary Oldman, moc nechápu.


Dodatečné informace

Původní název:
Hunter Killer (více)
  • USA Útok z hlubin
  • USA Hunter Killer
Premiéra v ČR:
22. 11. 2018
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Čína
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
31,67 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Útok z hlubin je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch