Převýchova Cameron Postové

64%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Ze Sundance se na tento snímek valila jedna chvála za druhou a já vlastně ani nechápu proč. Kamera je slušná, devadesátkova atmosféra je fajn, Chloë je klasicky hot sympaťačka, ale to je tak vše. Na můj vkus se toho po celou dobu stane hrozně málo. Navíc i samotné téma se dalo lépe uchopit. Je to takové až příliš neutrální a nekonfliktní. Myslím, že se z toho dalo vytěžit mnohem víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Silné téma k zamyšlení, žádné happyendy, soundtrack z raných devadesátek, troška toho lesbického mazlení, sympatická Chloe (po dlouhé době film s ní, který je fakt dobrý). A ikdyž chápu, že některým ta absence vyhrocenějších scén vadí, tak za mě fakt paráda. Magický zážitek.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Přinejlepším tři hvězdy a chválu ze Sundance nechápu. Proč natáčet snímek o tom, jak to nikdy ani zdaleka nebylo? Křesťanské převýchovné tábory byly o poznání větší maso jak na začátku devadesátek, kdy se film odehrává, tak nejspíš i teď. Takhle dostáváme jen vyhlazenou, idealistickou vizi světa bez konfliktu vnitřního ani vnějšího. Chloë Grace Moretz je v hlavní roli sympatická, přesto její postava vyvolává řadu otázek, na něž snímek neodpoví. Stejně jako k ní nám nedovolí dostat se blíž ani k ostatním postavám a nenabízí ani psychologickou sondu do hlav mladých lidí, kteří v prudérním prostředí objevují svou sexualitu, ani sociálně ostrou hranu, která by pojmenovávala problém z hlediska systému. Zůstává jen indie oddychovka s pohodovou atmosférou a funkčním řemeslem, na což se sice příjemně dívá, ale když to minete, o nic nepřijdete. Čekal bych, že na Sundance se musí ročně hlásit tisíce takových filmů, takže nechápu, v čem je tenhle zvláštní…
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Americká komedie o léčbě homosexuality. Osobně jsem očekával, že film bude více drastický, ale tvůrci úplně nechtěli tlačit na pilu, tak humor vítězí nad tragickými částmi příběhu. Možná je to trochu naškodu, protože film sice pobaví, ale vlastně tak jen spokojeně klouže po povrchu a nechce jít úplně do hloubky problému.