Útěk

59%
Útěk

Na varšavském hlavním nádraží se jednoho dne objeví neznámá žena trpící ztrátou paměti. Po dvou letech se pod jménem Alicja vrací k rodině, která ji pozná v televizním pořadu. Lze ale navázat zpět přerušené vztahy, když jsou pro ni její blízcí jen cizinci? Po mezinárodně úspěšném debutu Vábení sirén, který originálním způsobem propojoval žánry muzikálu, pohádky a hororu, přichází polská režisérka Agnieszka Smoczyńska tentokrát s atmosférickým psychologickým dramatem, inspirovaným skutečným příběhem. Snímku dominuje soustředěný herecký výkon Gabriely Muskałové, která byla i autorkou scénáře, hutnou atmosféru dokresluje minimalistická hudba Filipa Míška. (Pilot Film)




Recenze: Útěk

Kinobox.cz
70%

Útěk je velmi profesionálně natočen, s depresivní modro-zeleno-šedivou stylizací a pomalou kamerou jako od Davida Finchera. Přesněji řečeno, pomalá není pouze kamera. Pomalé je v tomto filmu úplně všechno. A to je jeho hlavní zápor. Samozřejmě, vybudování atmosféry chce svůj čas, a stejně tak chce svůj čas pořádně si vychutnat každý pečlivě naaranžovaný záběr.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ten film mi byl celou dobu tak vzdálený! Neustále jsem cítil, že celý ten námět s amnézií má být symbol něčeho, ale nedokázal jsem cítit čeho.

Dodatečné informace

Původní název:
Fuga (více)
  • Polsko Útěk
  • Polsko Fuga
Premiéra v ČR:
6. 12. 2018
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Polsko, Česká republika, Švédsko
Ocenění:
Žádná ocenění