Calibre

69%
Calibre

Dva dlouholetí přátelé vyrazí na lov jelena. Situace se bohužel zvrhne tím nejhorším možným způsobem.



Scénář:

Recenze: Calibre

Kinobox.cz
80%

Ano, není to žádná velkolepá podívaná. Odehrává se na ploše několika scén (chata, les, hospoda, autoservis), vystačí si s dvěma tucty herců a celý příběh by se dal shrnout do několika vět. Ale to nic nemění na tom, že je to zdatně odvedené žánrové cvičení o vině a trestu a dost možná nejlepší film, jaký zatím Netflix vyprodukoval.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Fenomenální snímek oplývající svou syrovou realističností, nesnažící se ani škobrtnout o ryze popkornovou zábavu. Hodně se to dokonce dostává až k artu, což na sympatiích nijak neubírá. Téma: Zločin a trest. Ale tak nějak po venkovsku. Je to svým způsobem příběh o morálce sice za pomoci jednoduchého příběhu, avšak naprosto úchvatně zrealizovaného. Přesvědčivé herecké výkony a výborná kamera již celý koncept svou profesionalitou jen dále vyzdvihují. Vývoj děje se nikam nehrne a nechá vše plynout přesně tak, jak by se to skutečně asi tak dělo. Vše vyvrcholí hmatatelným pocitem viny, jenž pohled ´hříšníka´ do kamery v závěrečném obraze dává jasně najevo divákům se nad tím vším zamyslet a udělat si svůj názor nad celou tou událostí. Snímek tedy přináší velice dobré intenzivní thrillerové drama o dvou přátelích, kteří si vyjeli na lov, ale vše nakonec vlivem nešťastné náhody dopadne zcela jinak. Tímto snímkem se Netflix velice vytáhl.
Krupe
Krupe
2 272 bodů
8
To si takhle s kámošem, ještě než se z vás stane rodinný typ, zajedete zalovit nějakou tu zvěř. Večer před lovem se sežerete jak polský zájezd, kámoš to přikrmí trochou cukru a ráno máte oko z kašparovy krávy. No a pak už je na průser zaděláno... Super film, super prostředí s pro mě debilním koncem.

Dodatečné informace

Původní název:
Calibre (více)
  • Velká Británie Calibre
Premiéra v ČR:
29. 6. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch