To Kapitola 2

64%
To Kapitola 2

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Ent.)




Recenze: To Kapitola 2

Kinobox.cz
60%

Myslím, že kdyby se tvůrci drželi původního modelu (nějakých 135 minut), udělali by dobře. Já patřím mezi trpělivé diváky, ale čeho je moc, toho je příliš. Některé scény byly nadbytečné, na druhou stranu mi přišlo, že pár podstatných naopak chybělo. Lekaček bylo příliš, ale velmi málo účinných, spoustu z nich divák doslova očekával a nijak ho neoslovily.

Kinobox.cz
70%

A i když střihač mohl být trochu nekompromisnější (a zejména v prostřední části, v níž jedno specifické dějové schéma vidíme hned v několika variacích, i kreativnější), takřka tříhodinová stopáž není díky příjemnému tempu vyprávění a mnoha silným scénám nikterak nesnesitelná.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Od prvního dílu je to kvalitativní sešup. Stejná parta se po letech opět setká s monstrem.. no to není rozhodně nic překvapivého a na atmosféře je to znát. Tajemno je tatam, příběh je to obyčejný bez nadstavby, příšery nic moc a z Pennywisse nejde takový strach. Kladně hodnotím práci kamery a střih. Prolínání ze současnosti do minulosti a přechody mezi scénami jsou perfektní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
Na tohle není omluva ani vysvětlení, je to absurdně nadstřelená, nekonečně úmorná exhibice netalentovaného vypravěče. Je to moc drahé na to, aby to bylo alespoň směšné, a tak je to jen utrpení. Nechci se o tom rozepisovat. Chci to jen co nejrychleji zapomenout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První díl těžil z té atmosféry dětství a o hrdiny se člověk fakt bál a fandil jim. To se s příhodem dospělých na scénu ztrácí, navíc se to prostě nemá díky té spoustě flashbacků jak pořádně rozjet. A navíc ta délka...Po prvním díle teda zklamání, každopádně budu na tuhle dvoudílnou adaptaci nakonec vzpomínat spíš v dobrém.


Dodatečné informace

Původní název:
It: Chapter Two (více)
  • USA To Kapitola 2
  • USA It: Chapter Two
  • USA Ça, chapitre II
  • USA Det del 2
  • USA Es - Teil 2
  • USA It 2
  • USA It: A Coisa, Capítulo 2
  • USA It: Chapter 2
  • USA Se: osa 2
  • USA Оно 2
Premiéra v ČR:
5. 9. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Kanada
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
79 mil. USD
Tržby:
473,12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
To Kapitola 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce To Kapitola 2


Podobné


Powered byJustWatch