Léto 84

70%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Výborný, výborný a ještě jednou výborný. Summer of 84 je pro mne jedním z největších překvapení letošního roku. Představte si Strange Things mixnuté Oknem do dvora. Dobová atmosféra je skvělá, dětští herci výborní a soundtrack oldschoolově luxusní. Zápletka je jednou z těch, kterou jste určitě už viděli, ale co z toho, když je to tak dobře natočené. Po celou dobu jsem se výborně bavil a hrál si na detektiva spolu s chlapci. Jak už jsem zmínil, tak atmosféra byla skvělá a místy hodně hustá. Napětí by se dalo krájet a já se zatajeným dechem držel hlavním hrdinům všechny palce. Summer of 84 není v žádném případě horor, možná tak malým thrillerem, který se nebojí v závěrečné 10 minutovce přitvrdit. Právě ono finále mne příliš nepotěšilo, ale tak nemohu mít všechno. Navíc né vždy snímky končí podle našich představ a Happy Endem. Beru to tak, že se tvůrci chtěli vyvarovat zbytečným klišé, které se ve finále nabízely. Jediné čeho tak po shlédnutí lituji je,že takových snímků nevzniká mnohem více. Retro, které ve mne vyvolalo obrovské množství nostalgie. Tímto děkuji a brzy na viděnou.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Taková průměrná až podprůměrná, téměř dětská, blbina, na televizní úrovni, která se veze na atmosféře https://www.csfd.cz/film/430582-stranger-things/komentare/ děj je předvídatelný, ale já už toho viděl spoustu, takže mě jen tak něco nepřekvapí, ale na to jedno zkouknutí, když už nic jiného, to ujde.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Rychlé Šípy na americký způsob. Oregonský balíkov má své náctileté hrdiny.Partička se zabývá hrou na schovku a příležitostně i pátráním po dívčích kalhotkách, to druhé se jim dost nedaří a tak když se objeví zpráva, že v kraji řádí sériový vrah ,zbystří pozornost.Slovo dá slovo a hoši se rozhodnou plnit bobříka pátrání , když to s těmi bobry předtím nevyšlo...Osaměle žijící polda ze sousedství se stává předmětem jejich zájmů.Skrývá ve sklepě skutečně nějaké tajemství? Jako správný vrahounský úchylák, který měl jistě podobné dětství jako jeho oběti se tváří jako přívětivý a laskavý člověk ale je to opravdu tak? Pátrání končí fiaskem ale nechají se nadržení skauti jen tak odradit? Jasně, že ne ! Filmově velmi nudné a nezáživné vyprávění které se pokouší o jakési retro do "osmdesátek" Jako přehlídka bizarního panoptika co je možné zprznit s už tisíckrát omletým tématem o magorovi který vraždí jen tak..z lásky.Velmi slaboučký snímek.
Toren
Toren
5 155 bodů
8
7/10. Strangers Things meets Disturbie. Omamující retro, štýlo hudba, sympatický casting, skvělá - podmanivě vlezlá atmosféra a hlavně dost nečekané vyvrcholení. Fakt paráda.
Floridsky
4 376 bodů
10
Totální pecka! Takové překvapení jsem opravdu nečekal. Spojení Stranger Things a Disturbia. Ba dokonce TO je z toho cítit. I přesto, že jde o thriller, tak se i zasmějete. + velice nečekané vyvrcholení! Rozhodně patří do top 10 filmů 2018.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Tenhle 80' oldschool styl ve stylu Stranger things už začíná být poněkud neoriginální, nicméně mě to stále vůbec neuráží a říkám "ještě".