How It Ends

54%
How It Ends

Zoufalý muž se snaží dostat ke své těhotné ženě, která je na druhé straně Země, poté, co znenadání propukne apokalypsa a svět pohltí chaos.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
8
Další apokalyptický snímek s větším rozpočtem, ale zcela jiným stylem vyprávění. Jedná se o road movie, kdy otec se svým budoucím zetěm jeden autem z Chicaga do Seatllu za svoji dcerou a divák je spolu s nimi celou dobu veden v naprosté nevědomosti, co, kde a proč se děje. Příběh začíná určitou životní událostí, ale netrvá dlouho a najednou se začne vypínat elektřina, mobilní pokrytí i internet a ve vzduchu se objeví stíhačky. Pak už děj sleduje jen onu cestu s různými událostmi. Přepadení kvůli benzínu, požáry, kontroly, ozbrojené síly, atd. a stále je striktně zcela reálně vypravěčsky tajeno proč. Také kde by se to mohla posádka auta dozvědět. A tak se jen snaží během cesty vše nějakým způsobem pochopit. Frustrující atmosféra se tak skutečně vymaňuje od dřívějších snímků, kde bylo předem vše prozrazeno. Ke konci se tu sice objeví nějaká ta spekulace, ale jak u hlavní postavy, tak i u diváka záleží, jak se k dané informaci postaví. Je na tom něco pravdy, nebo jen obyčejný nesmysl? Přijde na to. Při pozorném sledování děje se totiž objevují určité náznaky a tak jen stačí nad nimi zapřemýšlet. Jedna noční scéna toho prozrazuje až moc. O nějaký standardní popcornový snímek plný dramatických a akčních sekvencí spojené s různými intriky se tentokrát nejedná, což leckoho nepotěší. Snímek si nese v sobě určitou myšlenku, kterou divák musí pojmout dle svého uvážení. Vlastně to naznačuje už název snímku. ´Jak to skončí´ Příběh sice určitou událostí děj zakončuje, ale i tak to není nijak jednoznačně jasné. Vědci nás neustále varují o problémech a hrozbách na planetě Zemi a poukazují na důkazy po celém světě. Divák, který nepochopí poselství tohoto snímku, nepochopí ani smysl příběhu.
Krupe
Krupe
2 268 bodů
8
Vysloužilý mariňák se řítí krajinou se svým zeťákem čekatelem za svou dcerou do Seattlu zpočátku vlastním vozem.Nic nefunguje, lidi jsou na sebe škaredí, taková pohodička prostě. A jak se ti dva moc nemusí, tak jim cesta nahradí psychologa. Atmoška dobrá, Forest skvělý jako vždy, jen ta jízda na závěr mi připomněla neskutečnou pitominu z 2012. P.S. Film natočený v roce 2018 a v hlavní roli Lumia 950, zamáčkl jsem slzu nostalgie.

Dodatečné informace

Původní název:
How It Ends (více)
  • USA How It Ends
Premiéra v ČR:
13. 7. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
20 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch