Tísňové volání

77%
Tísňové volání
Policista Asger Holm je dočasně přidělen na tísňovou linku, kde přijme volání od unesené ženy. Když je hovor náhle přerušen, začíná po ženě a jejím únosci pátrat. S telefonem jako jediným nástrojem, obklopen stěnami kanceláře vstoupí Asger do závodu s časem, aby zachránil ohroženou ženu. Zločin, který se před ním odkrývá, je však mnohem větší, než se na začátku mohlo zdát.



Recenze: Tísňové volání

Kinobox.cz
90%

Při telefonování vidíme pouze Asgerův obličej a monitor jeho počítače (kde má různé databáze a mapy). Kamera Asgera nikdy neopustí. Nikdy neuvidíme lidi na druhém konci telefonní linky (i když je samozřejmě slyšíme). Nikdy neopustíme interiér jedné budovy. A většinu času je to velice napínavé.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Tísňové volání je geniální v tom,že hlavní roli zde ztvární divákova představivost. Vy zde jen dostáváte popis událostí a na vás je jak si je dokáže představit. Výborné. Celé je to vlastně bez jakékoliv akce,ale já byl napnutý jako dlouho ne. Dialogy jsou výborně napsané a Cedergren v hlavní roli uhrančivý. Škoda určitých nelogičností,kterých jsem si během sledování všiml. Jednou jde telefon vyhledat,jednou zase ne. To nic nemění na tom,že se jedná o skvělý film,který si nesmíte nechat ujít.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Dříve než Tísňové volání jsem viděl Americký remake Viník. I když je to téměř dokonalá kopie a tento film jsem viděl až jako druhý a věděl jsem, co mě čeká, musím i přesto říct, že se mi tento film líbil o něco více. Seversky chladný až depresivní snímek, který se odehrává výhradně na dispečinku policie nutí diváka zapojit svou představivost a to je úžasné. Film o spletitém případu s nečekaným vyvrcholením příběhu a skvělým výkonem Jakoba Cedergrena.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Tísňová linka a další nudná směna. Asger Holm sedí za pultem a přijímá hovory. Den jako každý jiný, když tu náhle dostane telefonát od zoufalé ženy, která skrytě naznačí, že je unesena. Asger dokonce odmítá po ukončení své směny odejít domu ve snaze ženě pomoci. Na světlo záhy vyvstanou věci, které však skončí tak, jak by nikdo nedoufal. Snímek by se v podstatě dal označit jako one-man-show, neboť sledujeme pouze počínání operátora tísňové linky, který má v rukou pouze jednu zbraň. Telefon. Vidíme tak jeho a z druhé strany pouze slyšíme to co on. Příběh stavěný na dialogu věrně nastiňuje nelehkou práci takovýchto operátorů, kteří skutečně dělají svou práci tak, jak mají. A že by byl snímek nějak nudný? Tak to v žádném případě. Emoce doslova září, což je způsobeno především fyziognomií, což ve filmu není zase až tak časté. Fyziognomie nebo-li fyziognomika je nevědecká nauka, podle níž lze podle vzhledu, zvláště obličeje člověka, rozpoznat jeho povahu a vlohy. A tento fakt v souběhu právě s telefonáty hýbou dějem, která po dramatické stránce buduje napětí až neskutečně skvostně. Expresivní strašidelné oči Asgera, nám říkají vše podstatné, co potřebujeme vědět o jeho emocionálním stavu a dokonce i něco o jeho minulosti. Stejně jako on nejsme schopni vidět co se kde děje a jaká je situace a právě to i po divácké stránce probouzí strach. Tedy žádná ironie nad stavem věcí. Když se stane jakýkoliv zákrok, který nevidíme a nejsme si tak ani vůbec jistí jestli se nějaký vůbec stal, jsme stejně šokovaní, jako Asger. Celovečerní debut dánského režiséra Gustava Möllera, který rozhodně stojí za to. Už pro svojí atypičnost ve svém vyprávění. Tohle je zcela něco jiného, než třeba takový ´Cellular´ z roku 2004, který je námětově podobný, kde jsme viděli naprosto vše.

Dodatečné informace

Původní název:
Den skyldige (více)
  • Dánsko Tísňové volání
  • Dánsko Den skyldige
  • Dánsko The Guilty
Premiéra v ČR:
12. 7. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Dánsko
Čeština:
Tísňové volání je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch