Odebrat z přátel: Dark web

60%
Odebrat z přátel: Dark web
Pokračování hororového hitu z roku 2014 Odebrat z přátel. Znovu sledujeme příběh prostřednictvím komunikace přes sociální sítě. Hlavní hrdina najde cizí notebook a objeví v něm přístup na Temný web. Tím uvede sebe i své online přátele do nebezpečného světa, kde brzy začne jít všem o život.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Nečekal jsem to,ale bylo to vážně docela dobrý. Prvních 20 minut to byla zívačka,ale pak se to pěkně rozjelo. Tentokrát mi ani nevadilo,že se to celé odehrává na obrazovkách PC a přes sociální sítě. Herci byli super a námět vlastně taky. Nechybělo napětí, pořádná atmoška a pár překvapivých zvratů. Vážně dobrý.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
0
Unfriended, alebo najefektívnejšia reklama na antikoncepciu, akú som za posledné roky mal tú česť vidieť na platforme Apple TV+. Už ani prvý prídavok do série nebol žiadny skvost, no dvojka dokázala spadnúť do ešte väčšieho dna. Predstavte si dostať znateľne vyšší rozpočet na pokračovanie, no celý potenciál vyhodiť na námet, ktorý nefunguje, nefungoval a ani fungovať nebude. Možno sa vám zdá ako zaujímavý nápad spraviť film, kde hrdinní (myslím to ako debilní) protagonisti surfujú po Dark Webe až do momentu, kedy sa im to nevypomstí. Takto jednoduchá zápletka by fungovala, keby ste si neuvedomili, že v období okolo roku 2018 sa začalo "veľké plienenie Dar Webu" a tým pádom z celkového matrošu, ktorý na sieti ležal patrilo tak 90% stránok pod FBI, ktorá tieto domény začala používať na chytanie potenciálnych kriminálnikov a ten zbytok, ktorý zostal ešte real, bol pre bežných ľudí nedosiahnuteľný, keďže sa skryl niekde do hlbín internetu. Dnes vyzerá situácia podstatne inak, no v dobe kedy film vznikol, to značne vyznelo, ako keby sa tvorcovia chceli cielene priživiť na trende, ktorý v tej dobe už bol dobrých pár rokov mŕtvy. Čo sa ale týka filmového spracovania, moc tu toho nehľadajte. Dostanete úplne totožnú "teen vyvražďovačku" akú ste mohli zahliadnuť už pri pozeraní jednotky. Jediný rozdiel je tu, ale v tom, že je film podstatne dynamickejší, vďaka čomu sa už nejedná o takú "chrápačku" akú predviedol prvý diel. Cringe herecké výkony a neherecké prejavy aj naďalej pretrvávajú. Aby som to teda zhrnul, Unfriended Dar Web bol slepý pokus o to sa priživiť na sérii, ktorá len vypĺňala priestor v prázdnych kinosálach. Námet Web-found footage hororu nie je nejak extra bežný, ale už som mohol byť svedkom viditeľne lepších počinov. Preto vám môžem srdečne neodporučiť Unfriended uzrieť (v kine, telke, alebo kdekoľvek inde) a radšej dajte šancu konkurencii. Medzi podarenejšie počiny môžem zmieniť napríklad karanténny počin Host (2020) a ak vás horor až tak moc nezaujíma, potom by som radil kuknúť na thrillerový Searching (2018). 90% všetkých súčasných hororov sú sračky a Unfriended tomuto klišé nijak nepomohlo.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Joo, něco podobného zažíváme každý týden na online-výuce. Nuže dobrá, druhá hodina záhy odzvonila, a našich mladých hrdinů bude neúprostný hack znovu terorizovat! Já jsem fakt nenáročný čurák, který i ze špatnýho hororu udělá ověnčené oscarové dílko. A lhal bych, kdybych řekl že se mi minulý díl trochu nelíbil. Nebyla to sice žádná vrchní stolice a žádná včelí královna v hororovém úlu, ale nemůže zapřít tu režisérskou vynálezavost. Tenhle díl mi dokonce příjde více realističtější než ten minulý. Místo hnusnýho pšouka který za sebou nechal ten středoškolský tlustoprd, tu zas přišel polský hacker Lucas. Té strašidelné IT duchařiny tu byla asi stejně, jakou já mám procentoalnější šanci, že se po dvou čokapiků a jednoho cheeseburgeru nezeru jak drak na hajzlu. A podle mých výpočtů, to je 1:200 000.. takže ano, malá. Jediné, co mě zaujalo, a taky proč jsem se na tento divnokalkul podíval, jako mladý voyeur na seschlou bábu od rakevního poklopu, byl Dark Web. Temný web je věru zajimavé a nevyčerpatelné téma na horor. Mohlo se z toho vytěžit mnoho diamantů, a ne jen smradlavé a hnědé uhlí. Nezajimavé obsazení v nesympatické mládeže z toho udělala jen horší pokračování, už tak podprůměrného hororu. Vtáhne se to jako moje ranní sračka po třech šálkách kávy. Už prosím, ne. #odpadnisklizen [2020]

Dodatečné informace

Původní název:
Unfriended: Dark Web (více)
  • USA Odebrat z přátel: Dark web
  • USA Unfriended: Dark Web
  • USA アンフレンデッド ダークウェブ
  • USA Amizade Desfeita 2: Dark Web
  • USA Bez prijatelja 2: Mračni internet
  • USA Dark Web: Usuń znajomego
  • USA Desprotegido: Dark Web
  • USA Eliminado: Dark Web
  • USA Eliminar amigo 2
  • USA Eliminar amigo 2: Red oscura
  • USA Ismerős törölve: A web sötét oldala
  • USA Sanal Üstü 2: Karanlık Web
  • USA Unknown User 2: Dark Web
  • USA Unknown User: Dark Web
  • USA Видалити з друзів 2
  • USA Киберестествено: Тъмна мрежа
  • USA Убрать из друзей: Даркнет
  • USA 弑訊2:暗網
Premiéra v ČR:
18. 11. 2018
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Odebrat z přátel: Dark web


Podobné


Powered byJustWatch