Kouzelník Žito

25%
Kouzelník Žito
Plakát traileru
Kořenářka Apolena nalezne v obilném lánu odložené novorozeně. Vezme ho k sobě a dá mu jméno Žito. Tak začíná příběh štědrovečerní pohádky Kouzelník Žito, kterou pro Českou televizi natočil Zdeněk Zelenka. (Česká televize)



Recenze: Kouzelník Žito

Kinobox.cz
35%

Technicky a herecky relativně dobře ošetřená pohádka, která však plně odkrývá slepou uličku, v níž se tento žánr ocitnul. Není náhoda, že jediné české pohádky, které dávají aspoň špetku smysl, mají sebeparodický nádech.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
3
Toto se opravdu nepovedlo a i programový ředitel televize mohl odhadnout, že to není pohádka vhodná na hlavní vysílací čas na štědrý večer. Neskutečná patlanina. Šílené horecké výkony ( zejména "kouzelníka Žita" ) zahrabou tuto pohádku hluboko do horších vysílacích časů. Nikdy více.
sabule
14 227 bodů
0.5
Ty doby,kdy se na štědrý den vysílali pořádné a kvalitní nové pohádky jsou asi dávno pryč.Tento "výtvor"se nepovedl vlastně ve všem.Hlavní dvojice toporná,herci,kteří se hodí opravdu jen do tuzemských seriálů a ve filmu se mísí různé pohádkové žánry a směsice lehce vykradených kvalitních pohádek.
Riverdon
Riverdon
7 390 bodů
1.5
Ze začátku baví alespoň bezprostřední začínající herec Denis Šafarík, pak čekejte jen nudu. Zelenkovi ať už nikdo peníze nedává a ať už hlavně netočí ani Bakaláře.

Dodatečné informace

Původní název:
Kouzelník Žito (více)
  • Česká republika Kouzelník Žito
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění