Vyhazovač

59%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5.5
Nový Van Dammův snímek se nese velmi pochmurném až depresivním duchu. Jean-Claude zde ztvárnil vyhazovače jenž vychovává svou osmiletou dceru a nešťastnou náhodou se jeho život ocitne ještě ve větší řiti než byl dosud. O ději se nechci moc rozepisovat ať případně nic nevyzradím,ale filmu nechybělo napětí a pár akčnějších scén. Těch jsem čekal více,ale vzhledem k věku Van Damme se dá očekávat,že už neuvidíme kopy z otočky a podobně. Scénář jede podle zajetých zvyků a tak je zcela jasné co se stane každou další minutu. Samotný závěr mě moc nenadchnul.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
V rámci temného dramatu o životem zlomeném muži snažící se vychovat svoji dcerku, což mu právě jeho osud nijak neulehčí, je ve filmografii Jeana-Clauda Van Damma velkým překvapením. Pryč jsou doby akčního hrdinství, kde jeden kopanec a rána pěstí vyřešila veškeré neduhy. Nyní tu převedl nemalý kus svého herectví, které skutečně dopadlo mimořádně přesvědčivě. Celý příběh je sice pro něj neobvykle pomalejší, ale setsakramentsky temný, kdy do poslední chvíle leckterý divák předem neodhadne, jak to nakonec všechno dopadne. Rozhodně pro většinu diváků dojde k překvapení. Tohle není žádná akční popcornová zábava. Nejsou tu akční scény, jaké jistojistě bude leckdo vlivem účasti Jeana-Clauda očekávat, není tu žádný humor, ani zápletky vytvářející napětí. Jean-Claude svou postavu svobodného otce a vdovce zároveň plně pochopil a dá se s plným respektem říci, že po herecké stránce se jedná o jeho nejlepší herecký výkon v rámci dramatizace. Celé to má patřičnou hloubku a charakter, až by se dalo říci, že má dějová etuda co do činění s realismem. Snímek nízkorozpočtový, tedy určen přímo do videodistribuce, ale neznamená to, že by měl být přehlížen. Naopak. Pevný příběh, Inteligentní přístup po filmové stránce, sem tam něco k zamyšlení a hlavně Jean-Claude v roli, v jakém jsme ho ještě neviděli.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jvcd jako zádumčivý vyhazovač na béčkové disce, a zároveň milující otec.. něco se samozřejmě ale posere a van damme musí zatnout zuby a v rámci přežití přestoupit na temnou stranu. Na jvcd asi dobrý, ten konec je ale trochu moc.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Žan Kláda nedokáže už skoro vůbec překvapit. I když, ejhle, tady stojí napříč osudu a životních překážek, osobní terapie nočního vyhazovače, kterého nebaví život. Ale dělá to pro svou dceru, tak jako správný fotr má pro své dítě dělat. Tyhle evropské produkce mu více sluší, a vzhledem k jeho věku, už bych ho natolik nezatěžoval. Tohle bylo syrové a temné, tak jak to my sociopati máme rádi.