Peppermint: Anděl pomsty

63%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Odplata je pro filmaře v(d)ěčné téma,ale jen málo snímku z poslední doby dokáže svou kvalitou diváka oslovit. Tohle je problém i "Peprmintky",kterou ztvárnila Jennifer Garner. V tomto vidím právě kámen úrazu,protože se zde z obyčejné usedlé matky stane během 5 let profi zabiják,která svou silou konkuruje mnohem urostlejším mužům. No ve zkratce - tuhle roli jsem jí moc nevěřil. Každopádně akční scény byly natočeny vcelku dobře a bylo jich hodně. Nechyběla krev a to vždy uvítám. Největší slabinou je však scénář,který dané téma jen recykluje a nesnaží se nabídnout nic nového - škoda.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Sáhni ženě na rodinu a stane se z ní Anděl pomsty.. další mstitelský film tentokráte v ženském podání. Scénář nenabízí nic nového a v první chvíli jsem nebyl moc spokojený s obsazením Jennifer Garner do tak drsné role, ta mě ale nakonec mile překvapila. Už ne tak spokojený jsme byl s vývojem filmu, který v druhé třetině nabídl pěknou podívanou, aby na konci sklouzl k fádnosti.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Jednoho krásného večera stráveného na pouti ji před očima zabili dítě a manžela a sama byla ráda, že nečekaný útok přežila. A to neměli dělat. S vervou sobě vlastní se vydá na cestu pomsty, při které nezůstane nit suchá. Jennifer Garnier v roli akční hrdinky, která nám už své dovednodnosti ukázala hlavně v televizním seriálu 'Alias’. Snímek se drží standardu námětu o mstě, což by mohl třeba i takový Steven Seagal odkývnout. Akční hrdinové? Ale kdeže. Ani ženy nejsou žádná ořezávátka a nepotřebují k tomu ani mohutnou hmotu svalů. Šablona příběhu je tedy očekávaně tradiční, ale i tak se tvůrci snažili děj rozvíjet tak, aby si divák nebyl zcela jistý svou předvídavostí. Zajímavostí je, že se v podstatě převzal námět s klasiky Charlese Bronsona 'Přání smrti’. Stejně jako jeho Paul Jersey, se i zde Riley North stane středem mediálního zájmu a podpory veřejnosti. Takže to klidně můžeme brát i jako vzdálenou ženskou verzi 'Přání smrti’ A nezbývá už nic jiného, než si striktně rýpnout do Bruce Willise v remaku 'Přání smrti’, který si může z ostudy ušít kabát. Jennifer Garner si ho tímto hravě strčila do kapsy. Drsné, temné a nekompromisní akční drama, zapadající do série snímků o pomstě za úkladnou vraždu rodiny, tentokrát s ženskou hrdinkou, která se s chlapy v ničem nezadá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nic co by tady už nebylo, navíc mi během filmu dost často hlavou šrotovalo proč, zas, a to jako fakt? Jako jednohubka určitě ok, ale na takové zaměnitelné béčka je Morela prostě škoda.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jennifer Garner se mi vždycky dost líbila a díky své atletické figuře jsem s ní nikdy neměl potíž jako s akční hrdinkou. Peppermint je revenge thriller podle té nejvíc klišovité šablony, kterou si dovedete představit, ale překvapivě funguje slušně. Film má dobrou napínavou atmosféru a Garner válí. Nic pro slabé nátury.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7
S filmy o násilí kolem nás a naprosté neschopnosti policie, svázané imbecilními zákony, které spíše než oběti chrání zločince, se poslední dobou roztrhl pytel. A člověk si tedy logicky klade otázku, zda je to pouze tvůrčí krizí Hollywoodu, nebo skutečným odrazem dnešní reality ve větších městech. Já osobně hlasuji pro to druhé a děkuji přírodě, že u nás stále nejsou zbraně tak snadno dostupné jako v Améru. K filmu samotnému snad jen toto: Je to thriller.