Peppermint: Anděl pomsty

63%
Peppermint: Anděl pomsty

Mladá matka Riley North (Jennifer Garner) se probírá z kómatu po brutálním útoku na její rodinu, při kterém jí zabili manžela a dceru. Když vrahy nikdo nepotrestá, Riley vezme spravedlnost do vlastních rukou. Svou frustraci a hněv promění v motivaci, a roky v úkrytu trénuje mysl i tělo. Stane se z ní neporazitelná mstitelka, která uniká polici, FBI i losangeleskému podsvětí. Riley má vlastní pojetí spravedlnosti. A nikdo mu neunikne. (Magic Box)



Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5
Odplata je pro filmaře v(d)ěčné téma,ale jen málo snímku z poslední doby dokáže svou kvalitou diváka oslovit. Tohle je problém i "Peprmintky",kterou ztvárnila Jennifer Garner. V tomto vidím právě kámen úrazu,protože se zde z obyčejné usedlé matky stane během 5 let profi zabiják,která svou silou konkuruje mnohem urostlejším mužům. No ve zkratce - tuhle roli jsem jí moc nevěřil. Každopádně akční scény byly natočeny vcelku dobře a bylo jich hodně. Nechyběla krev a to vždy uvítám. Největší slabinou je však scénář,který dané téma jen recykluje a nesnaží se nabídnout nic nového - škoda.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Sáhni ženě na rodinu a stane se z ní Anděl pomsty.. další mstitelský film tentokráte v ženském podání. Scénář nenabízí nic nového a v první chvíli jsem nebyl moc spokojený s obsazením Jennifer Garner do tak drsné role, ta mě ale nakonec mile překvapila. Už ne tak spokojený jsme byl s vývojem filmu, který v druhé třetině nabídl pěknou podívanou, aby na konci sklouzl k fádnosti.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Jednoho krásného večera stráveného na pouti ji před očima zabili dítě a manžela a sama byla ráda, že nečekaný útok přežila. A to neměli dělat. S vervou sobě vlastní se vydá na cestu pomsty, při které nezůstane nit suchá. Jennifer Garnier v roli akční hrdinky, která nám už své dovednodnosti ukázala hlavně v televizním seriálu 'Alias’. Snímek se drží standardu námětu o mstě, což by mohl třeba i takový Steven Seagal odkývnout. Akční hrdinové? Ale kdeže. Ani ženy nejsou žádná ořezávátka a nepotřebují k tomu ani mohutnou hmotu svalů. Šablona příběhu je tedy očekávaně tradiční, ale i tak se tvůrci snažili děj rozvíjet tak, aby si divák nebyl zcela jistý svou předvídavostí. Zajímavostí je, že se v podstatě převzal námět s klasiky Charlese Bronsona 'Přání smrti’. Stejně jako jeho Paul Jersey, se i zde Riley North stane středem mediálního zájmu a podpory veřejnosti. Takže to klidně můžeme brát i jako vzdálenou ženskou verzi 'Přání smrti’ A nezbývá už nic jiného, než si striktně rýpnout do Bruce Willise v remaku 'Přání smrti’, který si může z ostudy ušít kabát. Jennifer Garner si ho tímto hravě strčila do kapsy. Drsné, temné a nekompromisní akční drama, zapadající do série snímků o pomstě za úkladnou vraždu rodiny, tentokrát s ženskou hrdinkou, která se s chlapy v ničem nezadá.

Dodatečné informace

Původní název:
Peppermint (více)
  • USA Peppermint: Anděl pomsty
  • USA Peppermint
Premiéra v ČR:
9. 4. 2019
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
53,92 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Peppermint: Anděl pomsty je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch