Zoufalství a naděje

71%
Zoufalství a naděje

Ernst Toller (Ethan Hawke) je nešťastný kněz z malého historického kostela na severu státu New York, jehož život se radikálně změní po setkání s Mary (Amanda Seyfried) a jejím manželem Michaelem, labilním ekologickým aktivistou. Prázdný kostel a stále silnější pocit, že svět se řítí vstříc katastrofě, Tollera donutí pustit se do nebezpečného podniku s nadějí, že se mu konečně podaří získat zpět nahlodanou víru a naplnit své poslání – napravit křivdy, které se kolem něj dějí. (Bontonfilm)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Plný film, do kterého tvůrci formálně i obsahově vsadili velké množství nápadů, přičemž se ale drží určité strohosti a minimalismu - a právě kombinace těch dvou protichůdných aspektů je tak zajímavá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Bergmanovský civilizační náboženský horror natočený scenáristou Taxikáře s Ethanem Hawkem v životní roli. Nečekal jsem nic a nakonec jsem se od toho nemohl odtrhnout. Skvělý scénář, jeden z nejlepších vůbec, jež dokáže tolik vypovědět o stavu dnešní civilizace. Masterpiece.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Film jako z doby dávno minulé - pomalý, přemýšlivý a interpretačně vyzývavý, s voiceoverem hlavní postavy, se statickou kamerou a pečlivě komponovanými záběry. Ovšem chytře aktualizovaný tématem současné ekologické krize a sebevražedných aktivistů. Český název tentokrát výjimečně dobře odráží paralelní vývoj dvou myšlenkových linií, s nimiž reverend Toller zápolí, jejichž vývoji a momentální převaze je podřízena i rovina stylu a které ústí do finále, během něhož jsem byl jako na jehlách a v samotném závěru mi bušilo srdce jako o závod. Starosvětský zážitek podtržený skvělou hudbou a famózními herci - Hawke si svým odměřeným výkonem doslova říká o herecké ceny, Amanda je po delší době výborně obsazená a naplno prodává svůj potenciál pro někoho "miláščích", pro většinu andělských očí a celkové vizáže. Kdyby to trvalo o hodinu déle, drželo by mě to pořád zaháčkovaného a zvědavého..

Dodatečné informace

Původní název:
First Reformed (více)
  • USA Zoufalství a naděje
  • USA First Reformed
  • USA Cesta z vykoupení
Premiéra v ČR:
9. 11. 2018
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Tržby:
2,53 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zoufalství a naděje je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch