Tichý společník

35%
Tichý společník

Lenka se vrací z Prahy do své rodné vesnice kdesi na Slovácku. Život i čas tady plynou trochu jinak a Lenka si po rozvodu potřebuje oddychnout a dobít baterky. Trefí se do doby, kdy se její otec rozhodne potopit na dno přehrady, aby na zahradě zatopeného domu našel zakopanou bednu se slivovicí. Na místním hřbitově navíc právě došlo místo. Rozšíření není možné, zpopelnění zcela nemyslitelné! Božský klid tak naruší debaty o nápadu místního pobudy začít pohřbívat na stojáka. Každý k tomu má co říct a takhle živo tu dlouho nebylo. A Lenčino cvičení tai-chi na zahradě taky působí hodně nepatřičně. Co nakonec čeká příštího nebožtíka? A hlavně – kdy a kdo to bude? (Bontonfilm)



Scénář:

Pete69
Pete69
29 372 bodů
2
Komedie u které jsem se jedinkrát neusmál, natož pořádně zasmál.. Délka od začátku do konce. O čem to vlastně bylo? O zkrachovalcích? O filosofujících exotech? O dávno zatopené slivovici? Od každého kousek, přesto celkoveo ničem. Dobře obsazený propadák.
avenis
avenis
7 963 bodů
3
Těšila jsem se na něco svěžího, ale zklamaně jsem sledovala něco jako Díru u Hanušovic. Akorát ta moravština zněla autenticky. Námět slaboučký, o hereckých výkonech se nedá mluvit, protože nikdo nehrál, jen říkal naučený text. Zaujalo mě něco? Poznala jsem Žítkovou, pak ten dialekt, jak už jsem psala, ... westík, co potřebuje přistřihnout a hezky prováděné tai-chi (to nebyla joga, jak píše Bontonfilm). (30.9.2022)
aquiver
aquiver
2 092 bodů
6
Venkovská tragikomedie s osobitými postavami i výpovědní hodnotou. Na druhou stranu Pavel Göbl nenabízí kvality, jaké měli naši vrcholní režiséři jako Kachyňa či Menzel, kteří vlastně točili podobné snímky, a v tomto případě mu bohužel chybí jejich kouzlo a poetika. I tak podle mě nabízí slušných 6/10.

Dodatečné informace

Původní název:
Tichý společník (více)
  • Česká republika Tichý společník
Premiéra v ČR:
10. 6. 2021
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch