Tichý společník

35%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
2
Komedie u které jsem se jedinkrát neusmál, natož pořádně zasmál.. Délka od začátku do konce. O čem to vlastně bylo? O zkrachovalcích? O filosofujících exotech? O dávno zatopené slivovici? Od každého kousek, přesto celkoveo ničem. Dobře obsazený propadák.
avenis
avenis
8 131 bodů
3
Těšila jsem se na něco svěžího, ale zklamaně jsem sledovala něco jako Díru u Hanušovic. Akorát ta moravština zněla autenticky. Námět slaboučký, o hereckých výkonech se nedá mluvit, protože nikdo nehrál, jen říkal naučený text. Zaujalo mě něco? Poznala jsem Žítkovou, pak ten dialekt, jak už jsem psala, ... westík, co potřebuje přistřihnout a hezky prováděné tai-chi (to nebyla joga, jak píše Bontonfilm). (30.9.2022)
aquiver
aquiver
2 105 bodů
6
Venkovská tragikomedie s osobitými postavami i výpovědní hodnotou. Na druhou stranu Pavel Göbl nenabízí kvality, jaké měli naši vrcholní režiséři jako Kachyňa či Menzel, kteří vlastně točili podobné snímky, a v tomto případě mu bohužel chybí jejich kouzlo a poetika. I tak podle mě nabízí slušných 6/10.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
3
Opravdu o ničem... Před zhlédnutím jsem se podíval na hodnocení pouze 35%, ale už jen kvůli vcelku dobrému hereckému obsazení jsem jej chtěl vidět. No, děj - příběh zde snad ani není, natož aby měl spád... Jestli bylo cílem, aby film měl nějakou přidanou hodnotu, něco více k zamyšlení (k čemu určité, více duchovné scény celkem nabádaly) tak musím říci, že jakákoli tahle větší myšlenka mě naprosto minula, až jsem spíše ani nechápal, o čem to vlastně je.