Láska bez bariér

66%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Láska bez bariér byla láskou na první pohled. Takové filmy umí točit jen a jen Francouzi. To jak dokáží skloubit humor s emoci je prostě nezaměnitelné a na mne to vždy funguje. Dialogy jsou zábavné a mají svou hloubku. Navíc to není jen hloupé tlachání k pobavení diváku,ale vše to má hlavu i patu. Hlavní postavy byly výborně napsané a snad ještě lépe zahrané. Franck Dubosc si zaslouží nejhlubší poklonu,protože si tento film napsal,zrežíroval a chopil se i hlavní role. Takto mají vypadat romantické filmy. PS: Potěšila Praha a záběry s ní spojené.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jocelyn je úspěšný podnikatel mající v jádru osobnosti i určitou sobeckost. Pro něj nejsou ženy ničím jiným, než neustále se měnící trofeje. Jednoho dne se rozhodne svést hezkou ženu poněkud podivným způsobem. Předstíráním, že je odkázán na invalidní vozík. Osud však nečekaně zamíchá kartami. Ona vysněná žena mu představí svou sestru, která ´vozíčkářka´ skutečně je. Ta ho nečekaně tak okouzlí, že plamínek lásky zažehne a dál se rozhořívá. Jak dlouho však potrvá, než se jeho podvůdek provalí? Francouzi pro romantické příběhy vždy měli svůj specifický cit a platí to i nadále. Emocionální snímek svým způsobem odkrývá jisté tabu, co se týče právě vozíčkářů. Žádným způsobem se tyto handicapované lidi nesnaží ani náznakem zesměšňovat a naopak poukazuje na holý fakt, že pro ně život nijak nekončí. Prožívají své radosti života i nadále a berou věci s určitým nadhledem. Příběh obsahuje klasickou romantickou šablonu, takže se dá předvídat dějový vývoj. Vyloženě o komedii se nejedná, avšak úsměvných situací je více než dost. Za pomoci jemného vyprávění přináší snímek krásnou filmovou odpočinkovou podívanou. Film je elegantní, plný něžnosti a romantických chvil. Pro nás je o to víc přitažlivý, že se natáčel i v Praze a pražské uličky a scenérie působí jako kulisa. Hanavský Pavilon na Letné, kde je Jocelyn s Florence na večeři, s výhledem na Prahu byl skvělým výběrem. Výjimkou je třeba Vítkov, použitý jako místo probíhajícího maratonu, který už asi ale pozná málokdo. Snímek jako svůj debut napsal a natočil, jinak svou profesí komik, Franck Dubosc, který si střihl i hlavní roli svůdce, a dá se říci, že tímto příjemně překvapil. Snímek po divácké stránce pohladí a zanechá příjemný pocit. Pokud je samozřejmě divák romanticky založený.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Docela feel-good komedie, které francouzský styl sedí velmi dobře a je příjemnou změnou od Amerikou protkaných romantických komedií, který už jsem trochu přesycen. Nevím, čím na mě tato komedie zapůsobila. Možná tou atmosférou, netradiční romantikou, příjemným obsazením a hlavně Prahou :) Nehorázně mi to sedlo.
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10