The Sisters Brothers

69%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Kvalitních westernů je v posledních letech méně a méně,proto jsem rád,že se aspoň jednou za čas objeví kousek,který dokáže tomuto žánru vzdát hold a případně přijít i s něčím novým. Bratři Sesterové jsou kvalitní podívanou s naprosto přesnou režii a skvostným hereckým obsazením. Tempo je velmi volné a nebude nejspíš sedět každému. Mne osobně však vyhovovalo. Kochal jsem se hereckými výkony,dialogy a přírodou. Vždy,když jsem si myslel,že mne snímek nemůže překvapit a že jede podle zajetých pravidel,tak se stalo něco co jsem nečekal viz. samotný závěr. Celé je to správně špinavé,depresivní a úsměvné. Z herců mne nejvíce potěšil John. C Reilly jenž svým výkon strčil do kapsy i Gyllenhaala a Phoenixe.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Dalo by se říci, že se jedná o typický rodokapsový westernový snímek. V jádru však má přeci jen jisté odlišnosti. Možná by se dal zařadit někam mezi západní a spaghetti western, ale i tak to není zcela výstižné. Námět je jasný. Dva bratři jsou najati, aby našli a zabili určitého muže. Ano. Klasický příběh o pronásledování a trpělivosti zahrnující dlouhou cestu plnou známých i neznámých hrozeb. Příběh tedy poměrně jednoduchý, avšak po vizuální a vypravěčské stránce je tu přeci jen určitá odlišnost. Snímek má neobvyklé tempo a záměrně je zabraňována plynulost. Vzniklá epizodická struktura děje tak více prohlubuje už takhle nepříjemnou atmosféru všeho dění. Aby to ale nebylo přehnaně depresivní, je snímek osvěžen nějakými těmi zábavnými prvky trefně vykreslující obraz skutečnosti daného života na pomezí absurdity a realističnosti. A funguje to. Základní prvky divokého západu jsou však podány tak, jak je obvyklé. Snímek je v jistém smyslu podmanivý a danými okolnostmi životním osudem brutální. Něco takového zaujme jen specifickou část diváků.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Na dvou hodinách zlehka budovaná zápletka se dvěma skupinkami aktérů, jejichž cesty se nevyhnutelně skříží a vyvíjejí se nepředvídatelným způsobem. Síla vyprávění přitom netkví v silném cliffhangeru, ale právě v soustavném přepisování motivací postav skrze jejich kvalitní psychologizaci a nečitelné vztahy. Reilly i Phoenix se bezvadně doplňují a jejich odlišné životní názory scénář ve finále dobře zužitkovává, Ahmed a Gyllenhaal pak doplňují charakterní mozaiku a ztělesňují pomíjivý americký sen, jehož duševní hodnotu film v závěru rozprašuje. Odlehčenost filmu sice narušuje jeho občasnou špinavost a surovost, ale v podání tak skvělých herců dopadá těch pár hlášek na úrodnou půdu. Škoda že nebyla lépe vysvětlena minulost obou bratří a především osud jejich otce, jinak jde o jeden z nejpříjemnějších westernových zavanů posledních let.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
tak zbytečné a průměrné, že se člověk nevyhne zapomnění
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Novodobý netradiční western o dvou bratrech, jejichž minulost jen pozvolna odhalujeme mezi alkoholem, objevováním kartáčku na zuby a nezbytnými přestřelkami. Koho mají oběsit, toho pavouk nezabije. Velmi bezvýchodně působí hovory o rodině, vystřídané morbidními vizemi o sekání údú ... Holt otcové tehdy nevozili kočárky. A kde se vzal na Divokém Západě cimbál?! ! Mayfieldová by klidně mohla být transmuž (aby to korespondovalo s dneškem) a... zlato cink cink... ukradené, špinavé, nic dobrého nevěstící. San Francisco a splachovací záchod, ... zraněný kůň spáchá sebevraždu... kyselina dokoná zkázu. A dojde i na to řezání ruky. No já nevím, kameraman a všichni odvedli dobrou práci, ale asi mě to moc neobohatilo...
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
6
Vidět J. Gyllenhaala a J. Phoenixe v jednom filmu se nepovede každý rok a navíc když se jedná o western, tak je očekávání ještě větší. Film The Sisters Brothers je určitě nadprůměrný snímek s dostatečným počtem přestřelek, ale také je zbytečně roztahaný a vynechání několika scén by bylo jen ku prospěchu. Nicméně lze tento film (ne)jen fanouškům westernů doporučit.