Máš ji!

71%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Příběh podle skutečné událostí? Tomu se snad nechce ani věřit. Máš ji! je pohodová a hlavně zábavná komedie,která se po celou dobu nese ve velmi uvolněné atmosféře. Casting se povedl na jedničku a jasným tahounem je Jeremy Renner,který si svou každou scénou krade snímek pro sebe. 90 minut uteklo jako voda a já si při závěrečných titulcích jen povzdechl, že už snímek skončil. Máte li špatnou náladu a potřebujete dobít baterky,tak Máš ji! je jasná volba.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Komedie, která pobaví, jak vyjímečně.. bohužel. Dobrý námět, spousta humorných honiček pánů středního věku, kteří hrají již 30 let na babu. Nevím, jak daleko je filmové zpracování od skutečnosti, každopádně je to oddychová komedie, která má prostě pobavit a to splnila.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po Game Night další podařená US taškařice s netradiční soutěží. Tag ale doplácí na to, že to je jednu chvíli bláznivá komedie a v následující chvíli melancholické drama o návratu na rodnou hroudu. Tohle tempu rozhodně neprospívá. Každopádně obsazení libové, Renner se mezi prověřenými komediálními esy vůbec neztratil. "Potitulkové" záběry skutečných hráčů jsou taky hodně dobré.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Před tím než vám z pusy vyskočí slovo WTF berte na vědomí fakt, že tento film je založen na skutečné události! Je samosebou otázkou jak moc volně ale je prostě fakt, že na svět opravdu žije parta přátel kteří tuto hru hrají už přes 30 let. A když v lednu 2013 vyšel o této partičce článek ve Wall Street Journal. ihned na to obdržela parta přátel nabídky na to jejich eskapády ztvárnit. A tak vlastně Máš ji! vzniklo. A vlastně je to i celkem fajn. Je to pořád ztřeštěná komedie (protože jinak to snad už ani udělat nešlo) ale ten film má překvapivě občas i velice zajímavou hloubkovou myšlenku o tom jestli se vůbec má dospívat, jestli se dá zůstat dítětem i po letech nebo prostě není jednou čas dospět. A všechno toto v Máš ji! je. Pět přátel v podání Jeremyho Rennera, Eda Helmse, Jona Hamma, Hannibala Burrese a Jake Johnsona mají perfektní chemii a dá se věřit, že se jedná o opravdické přátelé. Slušně je doplňuje Isla Fisher jako šílená manželka Helmsovy postavy a Annabelle Wallis jako novinářka která tuto partu doprovází a chce o nich napsat článek. Problém visí možná v tom, že Máš ji! přeskakuje mezi žánry. Chce být hodně zábavná komedie a zároveň skáče do vážnějších not. A po hodince je tohohle přeskakování už vážně moc. Po konci mě navíc napadlo, že se asi přece jenom měli jít jinou cestou. Pozitivní je ale ten fakt, že debutant Jeff Tomsic dokáže režii ukočírovat tak, že se objeví pár zajímavých záběrů a vizuálně zábavných nápadů (postava Jeremyho Rennera trpí šestým smyslem ve stylu Sherlocka Holmese v podání Roberta Downeyho Jr.) díky kterým je ten film jednoduše lepší a alespoň občas se opravdu snaží o něco jiného. Ten film možná neví čím chce být a všechno sází tak na jistotu, zároveň ale slušně pobaví, divák se nebude cítit zneužit a navíc je vidět, že jde o komedii s hloubkou. Ta sice není patřičně využita a jedna se o celkem řadový průměr, stojí však rozhodně za to to vidět.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Hrozná volovina, že by člověk ani nevěřil, jak někdo může takhle vyplňovat život, avšak ona je to ryzí pravda! Celý ten ústřední nápad je boží a nabízí tolik možností, že bych chtěl vidět film, kde se budou celou dobu nahánět, kde budou před sebou utíkat přes celá města, převlíkat se atd. Zkrátka to, co nám nabídl úvod filmu a následně i ten samotný závěr, jehož emoční propis je nejlepší, co jsem dostal! Potenciál neuvěřitelných rozměrů, který limituje snaha dostát reálnému předobrazu. Jenže já bych dal nevím, co za to vidět to šílenější a daleko větších rozměrů! Malinko se to celý rozhodlo jít cestou otázky Kdy už je to dětinské a trapné?. Všichni herci se snaží a v čele s Rennerem odvádějí vskutku výbornou práci. Má to svůj humor, který mi úplně nesedí... Držela se ve mě myšlenka, že oni touhle hrou naprosto promrhali život, ALE pletl jsem se. Je v tom cosi více, jak říkají i v samotném filmu "keep in touch", takže můžete celý život být s pocitem, že jsou vaši nejbližší někde poblíž, tedy nikdy nejste sami. Třeba někdy někoho napadne udělat ještě odvázanější a velkolepější variaci. 60%
Toren
Toren
5 155 bodů
8
7/10. Šlape to fantasticky a herecká ansábl si to vyloženě vychutnává. Ústřední nápad to drží až do konce pěkně po kupě a jedná se o fakt parádně natočenou a vyloženě vtipnou taškařici. Slow motion už dlouho nebylo tak trefně využito a Renner si to královsky kradl pro sebe! Fakt doporůčo!
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Je to neskutečné, ale po hodně dlouhé době mě tento film opět přesvědčil o tom, že komedie nejsou až tak špatné filmy. Neuvěřitelný nápad dokonce i podle skutečné party lidí, kteří i v dospělosti jeden měsíc v roce pořád hrajou takovou hru jako je u nás známá ''na babu''. Každý má své životy, bydlí na opačných stranách USA a stejně si najdou čas něco takového podniknout. Herecké obsazení je fantastické, zápletka mluví sama o sobě a je to prostě sranda.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Coming soon: Člověče, nezlob se: ve filmu
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Takhle zábavnou komedii jsem už pěkně dlouhou dobu neviděl. Už od počátku mne zaujala myšlenka, že je film vlastně založen na skutečných událostech, což u komedií nebývá moc obvyklé. Celá parta je opravdu sympatická, ale hlavní hvězdou tohoto filmu je Jerry v podání Jeremyho Rennera, který si během natáčení dokonce zranil obě ruce. Pochopitelně musí být lidem jasné, že celý film je poslepovaný z jakýchsi epizod, které jsou doplněny o příběh, aby to působilo konzistentně. I tak se ale jedná o zajímavý nápad a byl bych rád, kdyby takových komedií vzniklo mnohem víc. 80%
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10