Případ pro malíře

54%
Případ pro malíře
Plakát traileru

A je tu další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru Černá smola. Na scéně je opět známá dvojice přátel – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek), který utíká před stresy života k řece a k rybaření. Horác se spřátelí s mladou sousedkou, jež je jednoho dne nalezena mrtvá. Vše vypadá na sebevraždu, ale Horácovi se stále něco nezdá, a tak se pustí do pátrání, a to i za cenu nepřijatelných triků, které ho nakonec dostanou do velmi nepříjemné situace Naštěstí zasáhne jeho přítel komisař Vašátko, jenž má pro extravagance svého přítele pochopení… (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velmi slušný detektivní film s dobrými herci. Je krásné, jak i 40 let stará předloha se dá v tomto žánru mírně upravit tak, aby zapadla i do dnešní doby. Mě se tato série kriminálních filmů líbí a Případ pro malíře je o něco horší, než rybář, ale stále je to pro mě nadprůměrná česká detektivka.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
4
Tak tohle by bylo tak na padesát procent. Vzhledem k Viktoru Preissovi a Vandě Hybnerové bych dal možná 3 hvězdy. Ale vzhledem k tomu, že jsem už trochu nadhodnotil první díl, tentokrát dám jen hvězdy dvě. Jinak to není špatná detektivka, rozuzlení je velmi překvapivé. Bohužel David Matásek mě jako ústřední postava nezaujal. Tím nic neupírám na perfektním výkonu Vandy Hybnerové, která podle mě zastínila i Viktora Preisse. Velmi dobrý byl i Jaromír Dulava. Bareš odvedl standardní výkon. Režie byla taky tak trochu bezradná. Takže 50 %.

Dodatečné informace

Původní název:
Prípad pro malíre (více)
  • Česká republika Případ pro malíře
  • Česká republika Prípad pro malíre
  • Česká republika Cerné jako smola
Premiéra v ČR:
17. 1. 2016
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Případ pro malíře je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Případ pro malíře


Půjčení nebo nákup