Všichni to vědí

64%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Laškovné sledování španělské svatby a všech jejích členů je natolik autentické a opojné, až jsem si říkal, že by mi vlastně nevadilo v téhle poněkud rozpustilé, ale bezpochyby sympatické společnosti strávit celé dvě hodiny. Jenže pak přijde zvrat a najednou se všechna lehkost vytratí. Což je vzhledem k zápletce samozřejmě v pořádku. Jenže ji nic nenahradí. Drama není dost tlačené, zajímavé „paranoidní“ otázky jsou jen naťuknuty a vyšetřování je možná realistické, ale asi podobně záživné, jako kdyby někdo hodinu a půl hledal v supermarketu ztracené klíče. Vlastně moc nechápu, co Asghar Farhadi natočením Všichni to vědí přesně sledoval. Jestli chtěl tíživé drama o rodině pod tlakem, rozhodně minul cíl. Detektivka to není ani omylem. A všechny ostatní motivy jsou příliš nahodilé a neprokreslené. Je to strašná škoda. Skvělá kulisa i herci a vše podřízeno příběhu, u kterého člověk nechápe, proč ho měl někdo potřebu (minimálně tímhle způsobem) vyprávět.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Mnohovrstevnatý příběh, kdy se tak trochu neorientujeme v té velké španělské rodině. Ale drama je to jak sviňa. Jeden čin spustí lavinu, která nadosmrti poznamená budoucí život mnoha lidí... A snad každý si musí položit otázku: "Jak bych reagoval/a já?" Doporučuji při sledování opravdu dávat pozor a nečíst, neháčkovat, nespat... aby neunikl ani ten nejmenší detail.(12.11.2020)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Pravda, vztahy v rodině jsou tu poněkud složitější, ještě půl hodiny po skončení filmu jsme se s přítelem dohadovali, kdo že byla ona Rocío, ale osobně nemám moc ráda filmy, které začínají představováním všech postav. Každopádně se nám film líbil. Nemyslím si, jak uvedla jedna divačka, že je to ve stylu Rosamunde Pilcherové. Vůbec ne! I po stránce výtvarné to byl velice dobře udělaný film a herecké výkony nejen obou hlavních představitelů (P. Cruzová, J. Bardem) byly skvělé.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Průměrná detektivka, která by v běžném světě skončila, kdyby hrdinové začali přemýšlet, co vlastně dělají...
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
3
Hned zkraje se nadchnu specifickou španělskou atmosférou, která je vylíčená velice působivě, snad jako bych se opravdu ocitnul někde v Andalusii. Jenže film má jiné ambice, film se snaží vyprávět pohnutý příběh v intencích krimi -thrilleru, a to se zážitek začne bohužel brzy vytrácet. Netrvá dlouho a vlastně celý ten film sleduji do konce se sebezapřením. Herectví je samozřejmě skvělé, hvězdnému obsazení není co vytknout, ale to na dobrý film nestačí. Hlavní deficit vnímám v nepropracované dramaturgii, jako kdyby se někdo chopil scénáře ve fázi ledabyle nahozeného story-boardu, a pak, v časovém presu se snažil to všechno co nejrychleji zakonzervovat.
ruzovka
ruzovka
117 bodů
7.5
Na film jsem se dlouho těšila a musím říct, že příběh je sám o sobě zajímavý. Cítíte zoufalství matky, které unesou dítě, ale po zjištění kdo v tom má prsty mě přebehl mráz po zádech při představě, že tohle může někdo udělat kvůli penezům. Hlavní postavy hrají skvěle a je mezi nimi velmi silná chemie
pravanoha
45 bodů
7
Z filmu jde cítit španělský temperament a jakmile je po svatbě unesena dcera, prožíváte to naplno s hlavní hrdinkou. Mezi ní a Javierem to natolik jiskří, že nepochybujete, že jsou pár i v běžném životě. Bohužel zjištění, kdo za tím vším stojí je vážně smutné.