Všichni to vědí

64%
Všichni to vědí
Plakát traileru

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)




Recenze: Všichni to vědí

Kinobox.cz
60%

Není špatné dívat se dvě hodiny na přední španělské herce, jak ze sebe ždímají drama, ale musím říct, že jsem se po dvou hodinách filmu tak trochu drbal na hlavě a přemýšlel, jestli to tedy jako bylo všechno, nebo mi něco zásadního uniklo.


Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Laškovné sledování španělské svatby a všech jejích členů je natolik autentické a opojné, až jsem si říkal, že by mi vlastně nevadilo v téhle poněkud rozpustilé, ale bezpochyby sympatické společnosti strávit celé dvě hodiny. Jenže pak přijde zvrat a najednou se všechna lehkost vytratí. Což je vzhledem k zápletce samozřejmě v pořádku. Jenže ji nic nenahradí. Drama není dost tlačené, zajímavé „paranoidní“ otázky jsou jen naťuknuty a vyšetřování je možná realistické, ale asi podobně záživné, jako kdyby někdo hodinu a půl hledal v supermarketu ztracené klíče. Vlastně moc nechápu, co Asghar Farhadi natočením Všichni to vědí přesně sledoval. Jestli chtěl tíživé drama o rodině pod tlakem, rozhodně minul cíl. Detektivka to není ani omylem. A všechny ostatní motivy jsou příliš nahodilé a neprokreslené. Je to strašná škoda. Skvělá kulisa i herci a vše podřízeno příběhu, u kterého člověk nechápe, proč ho měl někdo potřebu (minimálně tímhle způsobem) vyprávět.
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Mnohovrstevnatý příběh, kdy se tak trochu neorientujeme v té velké španělské rodině. Ale drama je to jak sviňa. Jeden čin spustí lavinu, která nadosmrti poznamená budoucí život mnoha lidí... A snad každý si musí položit otázku: "Jak bych reagoval/a já?" Doporučuji při sledování opravdu dávat pozor a nečíst, neháčkovat, nespat... aby neunikl ani ten nejmenší detail.(12.11.2020)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Pravda, vztahy v rodině jsou tu poněkud složitější, ještě půl hodiny po skončení filmu jsme se s přítelem dohadovali, kdo že byla ona Rocío, ale osobně nemám moc ráda filmy, které začínají představováním všech postav. Každopádně se nám film líbil. Nemyslím si, jak uvedla jedna divačka, že je to ve stylu Rosamunde Pilcherové. Vůbec ne! I po stránce výtvarné to byl velice dobře udělaný film a herecké výkony nejen obou hlavních představitelů (P. Cruzová, J. Bardem) byly skvělé.

Dodatečné informace

Původní název:
Todos lo saben (více)
  • Španělsko Všichni to vědí
  • Španělsko Todos lo saben
  • Španělsko Everybody Knows
Premiéra v ČR:
21. 2. 2019
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Španělsko, Francie, Itálie
Rozpočet:
11,32 mil. USD
Tržby:
18 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Všichni to vědí je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch