Studená válka

72%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Film o tom, že je jedno, jestli jste na západě nebo východě, když jste idioti, co prostě neumí žít. Přestože jde o film založený na skvěle využívané hudbě, tak se mi na něj především nádherně koukalo - místy byl ten zážitek až hypnotický.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zážitek který zraje. Sebejistý styl vyprávění, a to jak se po střihu scény dozvíme její konec až tak ledabyle v té další.. velká frajeřina.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Herecky je Studená válka hereckým koncertem ústředního dua, ve kterém je zajímavý prostor ještě pro dva zajímavé epizodické charaktery. Postavu režiséra Michela hraje známý francouzský režisér Cédric Kahn a druhého přesvědčeného bolševika Borys Szyc. Jak už to tak bývá doma není nikdo prorokem. Poláci režisérovi vytkli, že se od komunismu ve filmu více nedistancoval a neukázal jeho hrůzu v celé své hanebnosti. To je ale samozřejmě nesmysl. Z tohoto filmu vás bude mrazit po celou dobu a tvůrci k tomu nepotřebují žádné křičící policajty od tajných.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Krásný film. Ale na své ambice současně hrozně poddajný a prázdný... Nejvíce art je dokonalá Joanna Kulig, repetitivní příběh s jasným poselstvím za srdce bohužel nechytí.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Vizuální zpracování výrazně překonává obsahovou stránku, v takovémto podání to ale vůbec nevadí
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
3
Film naprosto o ničem. Má působit zajímavěji, že je natočen černobíle? Hlavní představitelé mě ničím nezaujali.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Formálně na vysoké úrovni, Pawlikowski v tomhle ohledu bezesporu umí. Na příběhové úrovni se musí divák smířit s tím, že vyprávění je leckdy zkratkovité a reálie režimu či životních procesů jsou odstaveny na vedlejší kolej; podřízeny ústřední melodramatické lince o věčné lásce navzdory okolnostem a především politické zvůli. To chtěl podle všeho Pawlikowski sdělit, jelikož za tímto cílem si nekompromisně jde, logika příběhu ho tolik nezajímá. Poetiku snímek však má a na metaúrovni komentuje proměnlivé vlny studené vlny napříč dekádami. Není to prvoplánová romance, nýbrž funkční snímek o složitosti vztahů. Dobrá práce, ale pro mě úplná špička ne.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Skvělý film , po Idě další černobílý skvělý kousek , s výbornými hereckými výkony . V Polsku nebyl přijat s vrcholným nadšením...Poláci jsou ke komunistické minulosti mnohem kritičtější ...... Poslká kinematografie umí být i syrovější ...ale , za mě skvělý....polský film je prostě v poslední době zajímavý...
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Krásně esteticky natočená a příběhově zcela věrohodná ukázka toho, že se film z komunistické éry dá natočit jinak než ala these. Že vlastně dopad režimu na normální lidi vydá i za milion slov. Děkuji Polákům za zvyšující se kvalitu jejich produkce a za úžasný audiovizuální zážitek.
petr-hnyk
1 542 bodů
8
Černobílý polský romantický velkofilm, který se odehrává v 50. letech. Herecké výkony hlavních představitelů táhnou celý příběh až do finále.