Hodinářův učeň

63%
Hodinářův učeň
Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové osudu mluví o bohatství a lásce, zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Čí sudba bude silnější? Z Urbana se brzy stává sirotek, kterého se ujme lakotný mistr Hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamiluje se do hodinářovy dcery Laury a mistr pro jistotu pošle svého učně do světa hledat hodinky, o kterých nikdo neví, jestli vůbec existují. Bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Pokud je nepřinese, Laura se Urbanovou ženou nikdy nestane. Urban se vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů, které musí překonávat statečností, hodinářským umem a dobrým srdcem. V patách má i své tři sudičky, dvě pomáhají a jedna škodí. (Bontonfilm)



Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Tak o letošních vánocích jsem kromě klasiky viděl 2 nové pohádky a obě se mi líbily. Hodinářův učeň je co se příběhu týče velmi povedený. Skvěle zahrál Viktor Preiss a Jana Plodková, které jsem v roli "oplzlé hampejznice" a zlé sudičky opravdu věřil. Pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Atmosférou to chvilkama má blízko k těm starším drsnějším pohádkám (nejvíc asi k princ a večernice), ale je to takové nemastné. Hlavní hrdina je. Prostě je a někam jde, a když ho pošlou jinam, tak jde zase jinam. Takže těmi co táhnou film, jsou spíš dva sudiči a sudička, ale to je prostě málo. 5/10
avenis
avenis
7 909 bodů
1
Toto vůbec není hezká pohádka. První, co mi začalo vadit hned po několika minutách, byla civilní mluva. Pak, hned v závěsu, Plodkové "vydechnuté cháá". Jako by to ukradla Heleně Růžičkové. Viktor Preiss se snaží vykřesat ze své postavy, co se dá, ale blbý scénář mu mnoho nedovolí. Mladí jsou nemastní neslaní a zbytek herců už pohádku nezachrání. Jitka Rudolfová se tedy vyznamenala. Ale v tom ironickém smyslu slova. Slova, slova, slova. Zbytečná, nic neříkající... kdyby se vynechala, zůstane jen pár smysluplných vět. No, takže ne, už ne... (25.12.2020)


Dodatečné informace

Původní název:
Hodinářův učeň (více)
  • Česká republika Hodinářův učeň
  • Česká republika Hodinárov učeň
Premiéra v ČR:
15. 8. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Slovensko

Podobné


Powered byJustWatch