Všechno bude

57%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 796 bodů
5.5
Film mě příliš neupoutal, ale v záplavě trapných rádobykomedií beru i toto. Mladí neherci se snažili. Neuzavrený konec příběhu kluků, kteří hledají něco nového v životě, či jen tak utíkají před nudou. Film nechci haniit. Svérázné pojetí, sázka na neznámou.. u mě ale jen za 55%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Olmo Omerzu si to tam hází lehkou rukou a ten spoleh na intuici bez klíče mě baví. Chvíli mi trvalo si zvyknout, ale nakonec mě třeba skoro úplné vynechání expozice docela vyhovovalo. Zajímavý protipól ke kontrolovanému Domestikovi. Chce to od lidí trpělivost a musíte přistoupit na na pravidla (nebo jejich absenci), co film diktuje. Ale nakonec pro mě příjemný zážitek.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
2
Podobných filmů se v ČR moc netočí a přijde mi, že i ten světový boom road movie docela opadl. Takže dostat do záře na tehdejší dobu dva neznámé klučíky vyžaduje fakt odvahu. Na to jak je to i dlouhý, se toho dvojici stane hrozně málo a každou tu svoji příhodu stejně podkopnou pubertálními výlevy. V podstatě se tam děje kulový a celý se to vleče. Nemá to nakonec ani žádnou nosnou linku, která by někde začala a někde skončila, celý je to jaksi vyjmutý od nikud a podle toho i pak useknutý. Posledním záběr je pak na název filmu "Všechno bude", což je vlastně největší paradox filmu, jelikož je to o ničem, takže takže ukončit to s tím, že třeba ještě něco přijde je úsměvný. Má to všechny klišé, které tyhle typy filmů mají navíc povýšené na české poměry. Nuda! 15%
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Po výrazném Rodinném filmu jsem čekal tak nějak víc. Kombinace sociálního dramatu a coming of age tematiky je (nejen) v letošních Varech překvapivě častá, a tak by každý příspěvek měl být dostatečně výrazný, aby zaujal. Všechno bude se od zbytku pelotonu liší jen v drobnostech a celkově rozbor chlapectví a dospívání není tak detailní, abych si ho zapamatoval na víc než pár hodin. Mladí herci jsou sympatičtí a zkušení je dobře doplňují, díky vyprávění pomocí flashbacků se navíc dočkáme i prvku napětí. Přesto bych se divil, kdyby si někdo z filmu odnesl víc než to, že dospělým se prostě nemá věřit...
limeta
limeta
5 177 bodů
7
Ústřední dojem je, že to ti kluci, jejichž výkon je pilířem filmu, zahráli sakra dobře. Není to biják, který hlava vypne s běžícími titulky, je to kousek k zamyšlení, má spoustu poloh a jinotajů, trochu hravý i vtipný, drobet syrový a taky poetický. Příběh o klučičím světě na cestě za svobodou a skutcích, které dělají z kluků chlapy, a přesto jim na té cestě svazují nohy.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Rodinný film od režiséra Omerzu mi přišel malinko zdařilejší. Na "krátkých" 85 minut je zde poměrně málo zápletek, které nikam neústí a v očekávání, že "všechno bude" toho tolik zase není, i když začátek filmu vypadal slibně. Vlastně to bylo zralé na hodinovou povídku. Kdo má rád beznadějné české příběhy a hrdiny (Poupata, Štěstí, Pustinu), tak si film užije, i když filmy v závorce hodnotím výš. V rámci českého filmu roku 2018 lehký nadstandard.
  • poetika, vše je špatně, pokud je to přednost
  • výborná pasáž kolem dědy
  • nevyjasněná role policistky, policisty i ostatních rolí, ale to byl asi záměr
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
Poetický hravý film, směs reality a snové fantazie, přičemž ale tento koktejl nefunguje ve vzájemném celku. Výkony kluků jsou perfektní, scénář za nimi trochu pokulhává. Střet dospívajících kluků, kteří touží po svobodě a zkouší dělat první ramena s dospěláky a jejich snahou dostat je zpátky na kolena. Márovi bych věřila směs něhy a frajerství, méně věrohodná je policistka. Celkově je film mírně nadprůměrný v našich poměrech, ale chybí mu vášeň pro zaujetí příběhem. Ta snová a reálná část nemá jasný záměr a shazuje pak celkovou uvěřitelnost, některé symboly jsou až příliš zahleděné do sebe. Kamera je super, ale občas působí záběry samoúčelně.
petr-hnyk
1 542 bodů
4
Před dvaceti lety vstoupila do kin dnes již legendární road-movie Mexická jízda. S podobným námětem vstupuje do kin slovinský režisér, který příběh přenesl do českého prostředí. Filmu se nedá upřít kvalitní scénář i výborné herecké výkony dospělých i dětí. Dlouho si budu pamatovat scénu policejního výslechu. Bohužel filmu chybí kvalitní technická stránka. Divně šedivá kamera, která film halí do divného syrového odstínu. Problém je i ozvučení, kdy není slyšet některé dialogy.
Judinka
Judinka
627 bodů
7.5
Zajímavá originální česká road-movie. Osvěžující příběh dvou hlavních dospívajících hrdinů, kdy až do konce filmu nevíte, jak vše nakonec dopadne. Vynikající výkony hlavních do té doby neznámých představitelů pod režijní taktovkou Olma Omerzu. Zasloužené ocenění v rámci Českého lva. Po dlouhé době opět řádně natočený i zahraný nezávislý film :o)