Všechno bude

57%
Všechno bude

Rošťácky sebejistý Mára a trochu podivínský Heduš vyjíždějí do promrzlé krajiny za dobrodružstvím, jak jinak než autem. Vždyť Márovi zanedlouho bude patnáct. Road movie o mouchách, které občas vylézají i v zimě, na policejní stanici končící příběh o nepopsatelném poutu klučičího přátelství, o nezkrotné touze něco zažít, i když přesně nevíte co. (MFF Karlovy Vary)




Recenze: Všechno bude

Kinobox.cz
70%

Všechno bude (mimochodem, název filmu jsem nepochopil a není na něj v dialozích žádný odkaz) není horší film než Rodinný film. Je jen zjevně méně ambiciózní a více "na jistotu". Ve srovnání s většinou české produkce je to ale výrazný úspěch a další důkaz, že od Olma Omerzua můžeme ještě očekávat velké věci.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Film mě příliš neupoutal, ale v záplavě trapných rádobykomedií beru i toto. Mladí neherci se snažili. Neuzavrený konec příběhu kluků, kteří hledají něco nového v životě, či jen tak utíkají před nudou. Film nechci haniit. Svérázné pojetí, sázka na neznámou.. u mě ale jen za 55%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Olmo Omerzu si to tam hází lehkou rukou a ten spoleh na intuici bez klíče mě baví. Chvíli mi trvalo si zvyknout, ale nakonec mě třeba skoro úplné vynechání expozice docela vyhovovalo. Zajímavý protipól ke kontrolovanému Domestikovi. Chce to od lidí trpělivost a musíte přistoupit na na pravidla (nebo jejich absenci), co film diktuje. Ale nakonec pro mě příjemný zážitek.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
2
Podobných filmů se v ČR moc netočí a přijde mi, že i ten světový boom road movie docela opadl. Takže dostat do záře na tehdejší dobu dva neznámé klučíky vyžaduje fakt odvahu. Na to jak je to i dlouhý, se toho dvojici stane hrozně málo a každou tu svoji příhodu stejně podkopnou pubertálními výlevy. V podstatě se tam děje kulový a celý se to vleče. Nemá to nakonec ani žádnou nosnou linku, která by někde začala a někde skončila, celý je to jaksi vyjmutý od nikud a podle toho i pak useknutý. Posledním záběr je pak na název filmu "Všechno bude", což je vlastně největší paradox filmu, jelikož je to o ničem, takže takže ukončit to s tím, že třeba ještě něco přijde je úsměvný. Má to všechny klišé, které tyhle typy filmů mají navíc povýšené na české poměry. Nuda! 15%

Dodatečné informace

Původní název:
Všechno bude (více)
  • Slovenská republika Všechno bude
  • Slovenská republika Winter Flies
Premiéra v ČR:
6. 9. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Slovenská republika, Slovinsko, Česká republika, Polsko
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch