Amundsen

66%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Amundsen má všechny předpoklady být výborným životopisným filmem ,tak proč ním vlastně není? V první řadě je to samotná osobnost Amundsena. Jen těžko se budete ztotožňovat s někým takovým. Na jedné stráně se mu nedá upřít zapálení ,ctižádost a odhodlání ,ale na druhou stranu nehleděl na lidi kolem sebe a neřešil dopady svého jednání. Vše je to navíc natočené hrozně nudně a nezáživně. Při délce dvou hodinu se prostě chtě nechtě budete nudit. Po technické stránce není moc co vytknout. Film prostě vypadá dobře ,ale na tom se nedá přece stavět. Našince potěší i známe české tváře v pidi rolích. 60% je zcela adekvátní.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Příběhy o dobrodruzích, objevitelích mají u mě automaticky nějaký ten bodík navíc, protože to je prostě moje oblíbené téma. Příběh o Amundsenovi je krásný po vizuální stránce, ukazuje hodně z jeho života a je fajn, že jsem se dozvěděl, že byl celkem komplikovaná osobnost. Větší důraz na jeho expedice by ale neškodil.. tempo také trošku pomalejší. Přesto jsem si snímek užil nad míru.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Životopisná dramata hrozně oceňuju a chtěl bych aby mě bavila a zaujala víc než to ve skutečnosti je. Zkrátka mám radši ve filmech když se odprostím od reality a v životopisných filmech je to prostě o realitě a to mě na filmech neláká. I přesto můžu doporučit každému co tyhle filmy vyhledává.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Chválím, že někdo natočil v moderní době film o Amundsenovi, ale nevím, zdá se mi, že na to, jak kontroverzní postava to podle všeho byla, mohl film jít trochu víc na dřeň. Ten koncept, kdy se Amundsenův bratr setká s jeho přítelkyní (Katherine Wateston se typově na ty role z 1. poloviny 20. století prostě hodí - anebo potom na role ve vetřelci obývané daleké budoucnosti:-)) a vypráví jí o tom, co s bratrem zažil a když dovypráví do určitého bodu, tak příběh chvilku pokračuje, je docela provařený, asi by mě víc bavil příběh vyprávěný přímo Amundsenem. Každopádně příběh je to silný - ta touha jít si za svým za doslova každou cenu a vstoupit jako první tam, kde ještě nikdo nebyl, dokreslit nové názvy na dosud bílá místa na mapách je neuvěřitelná. Škoda, že ze samotného objevování pólů tam toho nebylo víc, i když je mi jasné, že na pólech se asi netočilo, ale i tak bych ocenila mnohem víc zaměření na exteriéry a expedice než na setkání vědců a večírky. Ovšem nemohla jsem si pomoci, scény, kdy si kuchtí psa a nebo se na jižním pólu dohadují, kterým směrem je sever, mi prostě připomněly divadlo Járy Cimrmana :-)
mondak
719 bodů
8
Další ze severských filmů, který je natočen podle skutečné události. Seveřané ukazují, že umí točit vynikající filmy a je moc dobře, že takovýto vznikl! Ti, co čekají katastrofický film, budou zklamaní. Jedná se totiž o životopisný snímek, který ukazuje na Amundsena a jeho blízké po jeho život. Skvělý film, který doporučuji vidět, především v originále :)
Matys
42 bodů
8
Film byl velmi pěkně vyrobený. Děj pěkně ubíhal, a krom pár nejasností byl dobře srozumitelný i vědecky. Filmaři nás skrze kameru zavedli do polárních oblastí, nastínili život a vize hlavního hrdiny. Člověk si mohl více uvědomit, jaké odvahy i oběťi výzkumníci a dobyvatelé projevovali. Hodnotím velmi kladně.