Primal Rage: The Legend of Oh-Mah

49%
Primal Rage: The Legend of Oh-Mah
Plakát traileru
Mladá dívka Ashley Carr přijíždí do věznice, aby vyzvedla svého přítele Maxe, kterého akorát pustili ven. Na cestě domů ale mají autonehodu, přičemž uvíznou v lese, kde na ně čeká nenasytná příšera se jménem Bigfoot, a boj o přežití tak může začít! Podaří se jim vypořádat se s touto nelehkou situací a hlavně přežít?



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Filmů o Bigfootovi vzniká velmi málo a tak každý s touto tématikou beru za vděk. Hlavně tedy pokud se jedná o horor ve kterém krev stříká do všech světových stran. Ze začátku se mi snímek velmi líbil. Záběry lesa a v něm něco tajemného. Ve chvíli kdy manželský pár srazí znetvořeného člověka u silnice byla mé očekávání velmi vysoko,ale v tuhle chvíli právě přišel i zlom kdy jsem začal byl ze snímku mírně řečeno rozpačitý. Místo toho aby Bigfoot vyletěl z lesa a začal trhat těla na kusy tak se jako malá stydlivá školačka schovává za stromem a sleduje co se děje. Ovšem,když už pak přijde na věc,tak to je pak zcela o něčem jiném. Krev stříká a gore je vážně povedené. Jenže já hlavně čekal,že Bigfoot bude bestie,která bezhlavě napadne vše co jí přijde do rukou. Navíc mi moc nesedí ta maska na jeho obličeji a to že používá sekyrku a luk. Chtěl jsem aby to bylo divoké zvíře a to se nestalo. Mělo to být mnohem přimočarejší. Magee do toho zbytečně pletl magii. Postavy se chovají nelogicky a hlavně šerif,který na legendu o Oh-Mahovi nevěří okamžitě obrátí jakmile uvidí škrábance na voze. Finále je povedené a trochu mi v určitých momentech připomnělo Predátora. Přes všechny výtky,které bych našel dávám 40%
lamps
lamps
15 156 bodů
2
Na pozadí psaní scénáře: Patrick Magee popíjí s kámošem Jayem Lee u něj v garáži a koukají na první film o King Kongovi. Patrick: "Ty krávo, to byl hodně férovej film, mohli bysme něco takovýho taky podniknout ne?" Jay nadzvedne obočí a odpoví: "Si vůl? Dneska už všichni mají přerostlý vopice u prdele a filmy o nich stojí za hovno, na tu loňskou srágoru s Lokim se nedalo dívat... Když už, tak musíme vymyslet totální slátaninu, aby se nalákalo co nejvíc lidí." Patrick: "Jak jako slátaninu, já chci dělat umění, musí se u toho lidi bát a.." Jay ho přeruší: Ty o tom víš hovno, nic si zatím netočil. Jestli do toho půjdem, potřebujeme něco fakt hustýho. TY VOLE co třeba Bigfoota?!" Patrick: "Cože? Ten je z pohádek pro děti ne?" Jay:" Ten náš bude vypadat jak Predátor, bude používat luk a šípy a tak, to bude maso." Patrick:" Okey, ale já to budu režírovat, chci si to už taky zkusit." Jay: "To to bude vypadat, víš aspoň co znamená kontinuita nebo já nevím, křížovej střih?" Patrick: "Na to seru, hlavně tam dáme hodně krve, sexuální scénu a takový ty záběry na auto, jako bylo na začátku Osvícení. Jo a víš co? V hlavní roli bude nějaká pěkná čuba, třeba naše sousedka je fakt dobrá, ta by to zahrála, no a ten yetti se do ní zabouchne a bude ji chtít taky vopíchat." Jay: "Sem před chvílí říkal, že na King Konga serem, a ty tam chceš cpát nějakou romantiku." Patrick: "Neboj, jenom jí přefikne a její starej se bude chtít pomstít. A musí tam být indiánskej šerif, teď se strašně řeší ty rasový věci a tak... Třeba ten šaman z Walkera by do toho mohl jít, můžeme mu dát věnování v titulcích na konci, to se těm rudejm zavděčíme." Jay: "To je dobrý, ale jak ten příběh s Bigfootem na ty indiány napojíme?" Patrick: "Můžem z toho udělat nějakou místní legendu a dáme tam nějakou haluz scénu se šamanstvím, to udělá atmosféru jak kráva." Jay: "No vole a ještě čarodějnictví tam přimotat nechceš?" Patrick: "Jo klidně, to by mě nenapadlo.... Ty vole, ale to nebude úplně levný, chce to dobrý masky a tak. Nezaložil bys mě? Na hercích ušetříme, najmeme prostě nějaký místní burany a napíšeme jim repliky pro retardy. A ten hlavní hrdina musí mít aspoň trochu vypracovaný tělo, jinak je to fuk." Jay: "Hele v klidu, pár dolarů splašíme, jsme v Americe, nejlepší zemi na světě! A já ti udělám kameramana, to mě docela baví." Patrick: "Tak super, dáme ještě pár piv, půjdem chrnět a zítra napíšeme scénář. Úplně to teď vidím - budem slavný kamaráde!" Jay: "No těším se jak sviňa, na tom nejde nic pokazit když se budem držet zajetejch šablon. A na konec musíme dát nějaký mega šokující zakončení a taky scénu po titulcích, to je teď strašně cool. Ale to pořešíme zítra." ___ 20% posílám tomuto roztomilému projektu jenom za masky a za nezpochybnitelný guilty pleasure náboj závěrečné třetiny. Jinak strašlivě amatérský shit, po jehož zhlédnutí mám nutkání své vymyšlené reportáži ze zákulisí urputně důvěřovat.
Meky
Meky
1 381 bodů
2
Po úvodních 20 minutách slibný rozjezd s klasickým budováním atmosféry, ale jakmile se do popředí dostane ústřední gore vyvražďovač - Predátor Kong a kolem toho takové to "mysteriózno", všechno jde do kytek. Když si vzpomenu, jak začal opakovaně vykukovat z po-za-stromu, tak jsem se musel až smát. Vypadalo to jako z nějaké "rozpravky". Závěr? Hodnocení zaslouží pouze úvodních pár minut filmu a koukatelná blondýnka. Ale jinak platí, že všechny postavy a jejich dialogy jsou hloupě napsané i zahrané. Kdyby byl film vedený v žánru "komedie", tak by dopadl ještě dobře, ale zřejmě je to myšleno vážně, bohužel!

Dodatečné informace

Původní název:
Primal Rage (více)
  • USA Primal Rage: The Legend of Oh-Mah
  • USA Primal Rage
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění