Rambo: Poslední krev

69%
Rambo: Poslední krev

Ještě jednou, naposled a osudově přichází do kin John Rambo v podání Sylvestra Stalloneho. Pátým dílem „Rambo: Poslední krev“ uzavře svůj téměř čtyřicet let dlouhý příběh legendární postavy akčního filmu. Po nelítostných bojích v džungli a poušti ho uzavře tam, kde snímkem První krev začal. Doma v Americe. Nakonec ho i tady dožene minulost. Rambo bude nucen oprášit své schopnosti a vydat se na cestu krvavé pomsty. John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu.

„Jde k vám smrt a není nic na světě, co by vám pomohlo ji zastavit“, říká John Rambo klidně a s rozmyslem směrem ke gangu mexického drogového kartelu. Každý, kdo o Rambovi někdy slyšel, ví, že není důvod mu nevěřit.  Bůh zná slitování, John ne. Poprvé s krátkými vlasy, poprvé bez čelenky, poprvé u sebe doma, poprvé unavený. Zato stále s lukem a ikonickým nožem. Stále je to Rambo, který i na zemi umí rozpoutat peklo. Kruh se uzavírá. (Bontonfilm)




Recenze: Rambo: Poslední krev

Kinobox.cz
60%

Není to tak, že by byl Rambo: Poslední krev špatný film. Jako zástupce svého žánru ("někoho unesou a to neměli dělat") funguje obstojně. Ale na Ramba - dvakrát tolik na finále - je to zkrátka málo. Namísto pamětihodného loučení jsme dostali úplně obyčejné béčko, které je v podstatě Plánem útěku 3 v bledě modrém, jen má vyšší produkční kvality.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Rambo: Sám doma. Přesně tento název mi přišel na mysl při sledování (zatím) posledního Rambova příběhu. Kdo viděl,tak určitě pochopí na co narážím. K samotnému filmu snad jen to,že začátek byl až příliš zdlouhavý a nudný. Vše se pro mě změnilo nástupem Johna do akce. V tu chvíli se film změní v pořádné jatka,která jsou Ramba hodna. Poslední půl hodinka je už naprostá pecka. Po emoční stránce mne tedy film příliš neoslnila,ale u akce jsem si už chrochtal blahem. Takže ve výsledku spokojenost.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Důstojné rozloučení s akční legendou jménem Rambo, doufám, že Sylvester Satollone nás ještě nějakým kouskem i přes svůj pokročilejší věk potěší. Rambo: Poslední krev má velmi zdlouhavý a ohraný úvod.. uneste mi "dceru" a já vás všechny zlikviduju... Ale už to, že dcera zemře při převozu domů začne být nevšední. Poté se rozpoutá rambovské peklo. To co už Rambo nezvládne rychlostí a hbitostí nahradil zkušenostmi a lstí a jsou to jatka. Rychlý závěr a celkem krátká poslední akční scéna sice nahradila pozvolný nájezd, ale mezi nejlepší filmy s Rambem se zařadit nemůže. Film se mi líbil možná i trošku z nostalgie. 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V rámci série dost trapas, v rámci žánru vlastně dobrá žánrovka. Kterých ale po Taken vzniká několik ročně, a tak ta zápletka a všechno kolem člověk docela odzívá. Juanito Rambo to na závěr docela rozbalí (a ke škodě rychle zabalí), ale zůstává pachuť, že bysme se bez tohohle dílu klidně všichni obešli.


Dodatečné informace

Původní název:
Rambo: Last Blood (více)
  • USA Rambo: Poslední krev
  • USA Rambo: Last Blood
  • USA Rambo 5
  • USA Rambo V
Premiéra v ČR:
19. 9. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
91,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rambo: Poslední krev je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rambo: Poslední krev


Podobné


Powered byJustWatch