22. míle

64%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Spojení Wahlberg - Berg už se několikrát osvědčilo,takže proč to nezkusit znovu?! Když k těmhle dvěma navíc přihodíte Rousey,Malkoviche a Uwaise jsou očekávání samozřejmě vysoká. Mile 22 je bohužel snímek dvou polovin. Ta první je příliš ukecaná a zmatená (to vše pro to,aby do sebe mohl závěr pěkně zapadnout). Právě zde se nejvíce ukazuje jak scénář stojí za prd. Pak je tu druhá půlka,která je jedna velká nekončící akce. Zde nebyly dialogy potřeba,takže to vše klape na 110%. Velké plus vidím v tom,že je snímek eRko,takže o krev není nouze. Suma sumárum jsem vlastně dost spokojený. Snímek mi rychle utekl (90 minut je optimální délka) a vůbec jsem se nenudil. PS: Wahlberg je můj oblíbenec,ale zde mi chvílemi lezl až na nervy.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Docela slušná akce a tak trochu návrat k akční klasice s troškou toho moderního kyberkoření, které dnes už asi chybět nemůže. Slušné přestřelky, velmi dobré souboje, zejména v podání trojitého agenta. Ve filmu je spousta blbostí, kterým se mohli tvůrci vyvarovat. např. že na ně mají namířeno a přesto si naši hrdinové v klidu odejdou nekrytí z auta do budovy a jiné. Celkově slušný film - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Další americký akční snímek určený převážně pro asijský trh a tak podle toho také vypadá. Rychlý děj, silné dialogy, akční švih a drsnost. Takže čistý akční biják v hongkongském stylu a to bez bázně a hany. když se přesně toto pokoušel v Hollywoodu natáčet svého času světoznámý král akčního filmu John Woo, nechtěli mu to z počátku dovolit. A nyní se v zájmu zisku najednou mohou strhat. Tak co si o tom myslet. Dějově se jedná o klasický motiv špionážního příběhu mezi Amerikou a Ruskem spojené s hrozbou teroristického útoku a tak očekávaně vlastenectví doslova září. A co typická americká nepřemožitelnost? No, o tom to právě je. Snímek je plný současné politiky na všech frontách a moralizování. Stačí pozorně naslouchat, co Mark Wahlberg coby James Silva během výpovědi, kterým je děj občas přerušen, přesně říká. Jeden příklad za všechny. “Většina zdrojů vám lže přímo do obličeje. Chtějí dostat co požadují, protože vědí, že na to mají moc.” Není to k zamyšlení? Takže zběsilý, drsný a neúnavný akční snímek, který opět ocení jen příznivci hongkongských akčních snímků a hlavně stylu Johna Woo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Erková chlapácká akce, námětem trošku připomínající starší propadák 16 bloků, ale se scénářem jako od le Carrého. Měl jsem dost problém s Wahlbergem, ale to skoro v každé Bergovině, na druhou stranu takový přímočarý akňák pokaždé potěší.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Herecky tento film nestojí moc za řeč. Wahlberg má celý film stejný výraz a neskutečně mě vytáčel pohráváním si s gumovým náramkem, což je sice pocta Johnu Woo, ale ten skutečně věděl, jak s tím pracovat. Berg tímto otravným detailem místo budování napětí jen zkouší divákovy nervy ve stylu, kdy už to nevydrží a hodí na plátno popcorn. Slabší chvilku si zde vybral John Malkovich s účesem kokosákem na hlavě, který zde už poněkolikáté za posledních pár let hraje naprosto stejnou roli, naprosto stejně a někdy mi přijde, že říká i stejné věty. Když má na konci filmu něco zahrát, předvede něco, co vypadá, že už by šel rád na kávu a vypadnul z tohoto filmu. Mile 22 je průměrný film, který se dá určitě vidět, ve finále se zaplatil, ale na plánovanou trilogii už nedojde. Každopádně produkce série na web je už v plném proudu a režíruje opět Berg.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
navrat k prijemnej jednoduchosti a priamociarosti akcnakov z 80tych rokov. akcia slusna i ked skoda zbytocne frenetickej kamery (v the kingdom to berg ukociroval lepsie). berg bol chvilami povazovany za nastupcu/priameho konkurenta baya, co sa tyka financnej vykonosti filmov bay vyhrava na celej ciare, ale bergove filmy su pozeratelnejsie a neprekracuju zabijacku 2-hodinovu dlzku...
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
“Dvacátá druhá míle“ nebo ještě “Třicet pět kilometrů“, je dost silné béčko, v konečném výsledku, o ničem vůbec není. Walhberg a jeho tým supertajných CIA agentů, nebo jaká opičárna to je, špiónů, profesionálních negrů a dalších, je ve filmu jen asi 20 minut z celého filmu. Pak příjdou borečci se svalama místo mozků, zlých vietnamských doktorů a jednoho uprchlíka, kterého hledá celá KLDR Republika s Kim Čongem. Celé to sledovat je dost velký utrpení, jako když vám někdo do análu dá injekci na hemeroidy, ale co nemohu vytknout Bergovi jsou jeho bitky v akčních scénách. Prázdný scénář, kde všichni bezmozkově fa(c)kujou. Mark se chová poslední dobou, jako Android s kompresorem USB, ale tak, konečně něco v čem se uplatní debílek Mark
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Naprosto fascinující svědectví o nezákonných praktikách amerických tajných služeb. V době, kdy nás bulvární média straší imaginární čínskou hrozbou, zde máme nezákonné sledování a vniknutí, velmi ponižující zacházení a mnoho dalších zločinů a to prosím během prvních 10 minut filmu. Další děj tento šokující dojem jen umocňuje a utvrzuje. Na ponejprv bylo dojmů až dost, uvidíme, co na podruhé.
Pájos
Pájos
928 bodů
7
Directed by: Peter Berg, | Screenplay by: Lea Carpenter, | Story by: Graham Roland, Lea Carpenter, | Produced by: Peter Berg, Mark Wahlberg, Stephen Levinson, | Starring: Mark Wahlberg, Iko Uwais, John Malkovich, Lauren Cohan, Ronda Rousey, Nikolai Nikolaeff, | Cinematography: Jacques Jouffret, | Edited by: Colby Parker Jr., Melissa Lawson Cheung, | Music by: Jeff Russo, | Production
companies: STXfilms, H. Brothers, The Hideaway Entertainment, Tang Media Productions, | Distributed by: STX Entertainment, | Rozpočet: $35–60 million, | Tržby: $66.3 million, | Děj: Snímek je příběhem elitního amerického agenta (Wahlberg), který má za úkol propašovat ze země za pomoci supertajné jednotky člena policejního sboru. “Zásilka” má citlivý charakter - muž přenáší informace, které se nesmí dostat do nesprávných rukou.