Než přišla bouře

68%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Příběhy podle skutečných událostí mám rád a tento příběh je opravdu zajímavý jen mne nedokázal dostatečně chytnout za srdce a zaujmout. Shailene Woodley nikdy nebude mou favoritkou a už možná v tom bude kámen úrazu. Sam Claflin je sympaťák jemuž je ve filmech očividně předurčen jen jeden osud. Romantická linka mne nechala zcela chladným a zajímavá mi přišla jen část po bouři. Vyprávění ve dvou časových rovinách je fajn a to beru jako plus. Ve výsledku to vidím na 60%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film natočený na základě skutečných událostí je automaticky +. Příběh zajímavý, ale část příběhu, která se udála po bouři měla dostat více prostoru, kdyby se film zaměřil z 90% na peripetie spojené s přežitím hlavní hrdinky, asi by si u mě vysloužil film více %. Přesto slušná podívaná - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Příběh na základě skutečné události o mladém páru náhodně se potkající, což je přivede až k vzájemné lásce a nečekaně k nejdobrodružnější zkušenosti v životě. Vyplují na romantickou plavbu na jachtě na širé moře, kde budou čelit jednomu z nejhorších hurikánů. Hurikánu pojmenovaném jako Raymond. A tak tu vlastně máme další -Dokonalou bouři-. Ale pozor! O nic nervydrásajícího se v žádném případě tentokrát nejedná. V podstatě je to něco jako Cameronův ‘Titanic’. Příběh však má dvě časové roviny, které se ve vyprávění střídají. Jedna po bouři, čímž celý film začíná a divák ještě vůbec neví, co že se to vlastně stalo, a druhá před bouří. Takže postupně vidíme co tragédii předcházelo a co se dělo po ní. Časová linka před bouří má mírný romantický nadhled nad volným průběhem děje od seznámení až po vyplutí na moře a druhá časová linka po bouři už poznáváme jejich osud v osamocení a nudných nekonečně dlouhých dní. A svým způsobem se bude nudit i divák, ale alespoň mu to napomůže se vcítit do jejich situace. Vyčerpání pod horkým sluncem na poškozené jachtě a všude dokola nic než voda, samota a beznaděj. Syrová realita ukazující jeden zásadní milník. Co člověka nezabije, rozhodně neposílí. Láska posiluje a dává naději dožít se dalšího dne. Snímek je svým zpracováním daleko reálnější, což nebývá zase až tak často zvykem. Tragická událost je ukázána jen v krátké stopáži, ale stojí za to. Tohle by nikdo nechtěl zažít. Jako obvykle na konci filmu jsou nám představeny fotografie skutečného páru, kterým se tohle stalo. A je to hodně smutný osud, proto to srovnání s Cameronovým Titanikem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tyhle drsné survivol dramata se mi hrozně těžce hodnotí, protože ten příběh je sám o sobě fakt silný a navíc tady hraje Shailene. Na druhou stranu to ale prostě není moc dobrý film. Romantika moc nefunguje (vážně se chtěli vzít pár dnů po seznámení?) a samotné přežívání na moři už tady taky bylo v lepší formě. A to si pamatuju, jak se Kormákurovi kdysi předvídala v Hollywoodu velká budoucnost.
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Příspěvek obsahuje spoiler!
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Film drží nad vodou "podle skutečných událostí". Velmi podobné filmu Vše je ztraceno a některé momenty jsou tak trochu jako z filmu Gravitace, či Pí a jeho život (to se dá pochopit po shlédnutí). Nic nového, ale dokoukáte se zájmem do konce, neboť variant, jak to může dopadnout je více, i když to trochu omezuje právě podtitulek "podle skutečný událostí", takže něco tušíte...
  • styl vyprávění, "obyčejná" atmosféra
  • překvapivě více romantický film, než drama na moři (Dokonalá bouře), což je sice mínus, člověk by chtěl víc, ale na druhou stranu to film hází více do vztahových záležitostí, takže možná jen malé mínus
Llucinka
411 bodů
5.5
Film podle skutečné události, který dokáže asi někoho vzít za srdce a vůbec bych se nedivila. Bohužel dojem dost kazil český dabing, takže určitě doporučím původní znění. Pan režisér drží diváka rozkročeného na dvou dějových linkách, které se postupně protnou a zároveň celkem solidně servíruje beznaděj a blouznění.